Верига от любими рецепти
Кесадия с пилешки ленти

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

пилешко филе пилешко филе600 g g
чесън чесън2 скилидки скилидка
лайм лайм
(настърганата кора)
1
маслиново масло маслиново масло2 с.л. с.л.
домати домат250 g g
жълти чушки жълта чушка1
гауда гауда
(средно узряла)
200 g g
тортиля тортиля
(по ок. 60 g)
8
прясно зърнесто сирене високомаслено прясно зърнесто сирене80 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Кесадия с пилешки ленти

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(4)

Начин на приготвяне

1. Измий и подсуши пилешкото филе и отстрани жилите, ако е необходимо. Обели чесъна, пресовай го и го разбъркай с кората от лайма, 1 изравнена ч. л. сол, малко черен пипер и 1 с. л. маслиново масло.

2. Натрий пилешкото филе със сместа и го остави настрана за 10 min.

3. Запържи филето в останалото сгорещено маслиново масло от всички страни за ок. 15 min. Извади го, остави го леко да изстине и го нарежи на тънки ленти.

3. Докато изстива, измий доматите и ги нарежи на тънки шайби. Измий чушките, махни им семките и ги нарежи на много тънки шайби. Отстрани кората на сиренето Гауда и го настържи.

4. Намажи четири тортили със зърнестото сирене. Постави отгоре лентите пилешко, доматите и чушките, леко посоли и подправи с черен пипер. Поръси с Гауда и покрий с останалите тортили, като леко притиснеш.

5. Запечи тортилите една след друга в горещ тиган за ок. 1 min от всяка страна. За обръщането плъзвай тортилите в чиния и след това ги обръщай в тигана. При сервиране ги нарежи на парчета.

Съвет:
Към ястието подхожда гуакамоле.