
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пилешко филе пилешко филе | 600 g g | |
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | |
лайм
лайм (настърганата кора) | 1 | |
маслиново масло маслиново масло | 2 с.л. с.л. | |
домати домат | 250 g g | |
жълти чушки жълта чушка | 1 | |
гауда
гауда (средно узряла) | 200 g g | |
тортиля питки
тортиля питка (по ок. 60 g) | 8 | |
прясно зърнесто сирене високомаслено прясно зърнесто сирене | 80 g g | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listКесадия с пилешки ленти
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Измий и подсуши пилешкото филе и отстрани жилите, ако е необходимо. Обели чесъна, пресовай го и го разбъркай с кората от лайма, 1 изравнена ч. л. сол, малко черен пипер и 1 с. л. маслиново масло.
2. Натрий пилешкото филе със сместа и го остави настрана за 10 min.
3. Запържи филето в останалото сгорещено маслиново масло от всички страни за ок. 15 min. Извади го, остави го леко да изстине и го нарежи на тънки ленти.
3. Докато изстива, измий доматите и ги нарежи на тънки шайби. Измий чушките, махни им семките и ги нарежи на много тънки шайби. Отстрани кората на сиренето Гауда и го настържи.
4. Намажи четири тортили със зърнестото сирене. Постави отгоре лентите пилешко, доматите и чушките, леко посоли и подправи с черен пипер. Поръси с Гауда и покрий с останалите тортили, като леко притиснеш.
5. Запечи тортилите една след друга в горещ тиган за ок. 1 min от всяка страна. За обръщането плъзвай тортилите в чиния и след това ги обръщай в тигана. При сервиране ги нарежи на парчета.
Съвет:
Към ястието подхожда гуакамоле.