
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
шпецле шпецле | 1 kg kg | |
бергкезе бергкезе | 250 g g | |
лук лук | 500 g g | |
масло масло | 40 g g | |
захар захар | 1 с.л. с.л. | |
бира бира | 200 ml ml | |
див лук див лук | 3 - 4 с.л. с.л. | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listКезешпецле със задушен лук
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Разтапяме 40 g масло в предварително загрят тиган и добавяме шпецлето. Към него настъргваме 250 g бергкезе. Подправяме със сол и черен пипер. Печем в предварително загрята фурна на 220° C за около 10 min.
През това време обелваме лука и нарязваме на кръгчета. Запържваме го в сгорещено масло за около 8 min до златисто кафяво. Поръсваме с 1 с. л. захар и оставяме да се карамелизира за кратко, като разбъркваме добре. Добавяме бирата и оставяме да къкри около 2 min. Подправяме със сол и черен пипер.
Изваждаме шпецлето със сирене от фурната, разпределяме задушения лук отгоре и гарнираме с див лук.