
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
шпецле шпецле | 1 kg kg | ||
бергкезе бергкезе | 250 g g | ||
лук лук | 500 g g | ||
масло масло | 40 g g | ||
захар захар | 1 с.л. с.л. | ||
бира бира | 200 ml ml | ||
див лук див лук | 3 - 4 с.л. с.л. | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеКезешпецле със задушен лук
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Разтапяме 40 g масло в предварително загрят тиган и добавяме шпецлето. Към него настъргваме 250 g бергкезе. Подправяме със сол и черен пипер. Печем в предварително загрята фурна на 220° C за около 10 min.
През това време обелваме лука и нарязваме на кръгчета. Запържваме го в сгорещено масло за около 8 min до златисто кафяво. Поръсваме с 1 с. л. захар и оставяме да се карамелизира за кратко, като разбъркваме добре. Добавяме бирата и оставяме да къкри около 2 min. Подправяме със сол и черен пипер.
Изваждаме шпецлето със сирене от фурната, разпределяме задушения лук отгоре и гарнираме с див лук.