Верига от любими рецепти
Кезешпецле със задушен лук

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

шпецле шпецле1 kg kg
бергкезе бергкезе250 g g
лук лук500 g g
масло масло40 g g
захар захар1 с.л. с.л.
бира бира200 ml ml
див лук див лук3 - 4 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Кезешпецле със задушен лук

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(15)

Начин на приготвяне

Разтапяме 40 g масло в предварително загрят тиган и добавяме шпецлето. Към него настъргваме 250 g бергкезе. Подправяме със сол и черен пипер. Печем в предварително загрята фурна на 220° C за около 10 min.

През това време обелваме лука и нарязваме на кръгчета. Запържваме го в сгорещено масло за около 8 min до златисто кафяво. Поръсваме с 1 с. л. захар и оставяме да се карамелизира за кратко, като разбъркваме добре. Добавяме бирата и оставяме да къкри около 2 min. Подправяме със сол и черен пипер.

Изваждаме шпецлето със сирене от фурната, разпределяме задушения лук отгоре и гарнираме с див лук.