Верига от любими рецепти
Кнедли с пюре от праз

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

За кнедлите

брецели брецел4 бр. бр.
прясно мляко прясно мляко200 ml ml
лук лук1 глави глава
краве масло краве масло1 с.л. с.л.
шунка шунка
(тиролска)
60 g g
австрийско сирене австрийско сирене80 g g
яйца яйца
(размер М)
2 бр. бр.
магданоз магданоз2 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

За пюрето от праз

праз лук праз лук600 g g
краве масло краве масло2 с.л. с.л.
брашно брашно1 с.л. с.л.
зеленчуков бульон зеленчуков бульон400 ml ml
бита сметана бита сметана200 g g
горчица горчица
(сладка)
1 - 2 с.л. с.л.
кора от лимон кора от лимон1 ч.л. ч.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Кнедли с пюре от праз

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(5)

Начин на приготвяне

Нарязваме брецелите от предния ден на тънки филийки. Загряваме млякото, заливаме ги и оставяме да киснат около 30 min, като разбъркваме от време на време. 

Обелваме лука, нарязваме го на ситно и запържваме в горещо масло за около 3 min, докато стане прозрачен. Нарязваме на ситно бекона и настъргваме сирене.

Добавяме лука, бекона и сиренето с яйцата и магданоза към брецелите и смесваме. Подправяме със сол и черен пипер. Оставяме сместа да почине за около 5 min. 

След това оформяме от нея 8 кнедли, оставяме ги да къкрят в леко вряща подсолена вода за около 15 min, като обръщаме веднъж.

През това време почистваме праза и го нарязваме на кръгчета. Запържваме в горещо масло за 2 min, като бъркаме. Поръсваме с брашно и наливаме бульона и сметаната. Оставяме да заври и готвим на умерен огън около 5 min. Подправяме с горчица, лимонова кора, сол и черен пипер. 

Отцеждаме кнедлите добре и ги сервираме с пюрето от праз.

Купи в Lidl

Краве маслоКраве масло
Краве масло
15.04 - 21.04
НОВО!
3,89лв.
ЛукЛук
Лук
15.04 - 21.04
ПО-ЕВТИНО
1,79
1,49лв.