
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
За кнедлите
За пюрето от праз
праз лук праз лук | 600 g g | ||
краве масло краве масло | 2 с.л. с.л. | ||
брашно брашно | 1 с.л. с.л. | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 400 ml ml | ||
бита сметана бита сметана | 200 g g | ||
горчица
горчица (сладка) | 1 - 2 с.л. с.л. | ||
настъргана кора на лимон настъргана кора на лимон | 1 ч.л. ч.л. | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеКнедли с пюре от праз
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме брецелите от предния ден на тънки филийки. Загряваме млякото, заливаме ги и оставяме да киснат около 30 min, като разбъркваме от време на време.
Обелваме лука, нарязваме го на ситно и запържваме в горещо масло за около 3 min, докато стане прозрачен. Нарязваме на ситно бекона и настъргваме сирене.
Добавяме лука, бекона и сиренето с яйцата и магданоза към брецелите и смесваме. Подправяме със сол и черен пипер. Оставяме сместа да почине за около 5 min.
След това оформяме от нея 8 кнедли, оставяме ги да къкрят в леко вряща подсолена вода за около 15 min, като обръщаме веднъж.
През това време почистваме праза и го нарязваме на кръгчета. Запържваме в горещо масло за 2 min, като бъркаме. Поръсваме с брашно и наливаме бульона и сметаната. Оставяме да заври и готвим на умерен огън около 5 min. Подправяме с горчица, лимонова кора, сол и черен пипер.
Отцеждаме кнедлите добре и ги сервираме с пюрето от праз.