Верига от любими рецепти
Коледен сладкиш с круши и марципан

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

марципан марципан120 g g
краве масло краве масло60 g g
прясно мляко прясно мляко50 ml ml
захар захар60 g g
бахар бахар1 ч.л. ч.л.
лимонов сок лимонов сок1 ч.л. ч.л.
яйца яйце4 бр. бр.
брашно от спелта брашно от спелта280 g g
бакпулвер бакпулвер1 с.л. с.л.
круши круша2 бр. бр.
орехи орех
(смлени)
80 g g
пудра захар пудра захар

Коледен сладкиш с круши и марципан

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(52)

Начин на приготвяне

Настъргваме на едро марципана и го разбиваме заедно с маслото, млякото, захарта и бахара в кухненски робот или с миксер до кремообразна смес. След това добавяме лимоновия сок и яйцата, като продължаваме да разбъркваме.
Загряваме фурната на 175° C.
Пресяваме брашното и бакпулвера, след което ги добавяме в купата и отново разбъркваме.
Обелваме крушите, почистваме ги от сърцевината и нарязваме на четвъртинки.
Намасляваме тавичка за печене и поръсваме половината от орехите на дъното. Изсипваме тестото отгоре и разпределяме резените круши върху него. Отгоре разпределяме втората половина от орехите.
Печем около 35 – 40 min.
Поръсваме с пудра захар на вкус.

Купи в Lidl

Краве маслоКраве масло
Краве масло
15.04 - 21.04
НОВО!
3,89лв.