Верига от любими рецепти
Конфитюр от круши, пелин, орехи и мед

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

круши круша1 kg kg
вино вино
(Пелин)
200 ml ml
вода вода100 ml ml
мед мед
(боров)
10 с.л. с.л.
орехи орех200 g g
сол сол

Конфитюр от круши, пелин, орехи и мед

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(7)

Начин на приготвяне

Запичаме орехите със солта на сух тиган до златисто. Добавяме обелените и нарязани на кубчета круши и пелина, оставяме алкохола да изври, а крушите да се сготвят. 
Прибавяме водата и меда и оставяме, докато течността се сгъсти достатъчно. 
Щом конфитюрът изстине, сервираме веднага или го съхраняваме в буркан в хладилник.

Интересно: Вината, в които има примеси на билки, са известни по нашите земи още от древността, когато хората им приписвали лечебни свойства. Заради лекотата, с която се пие добре охладен, пелинът е особено популярен в България и днес, а специфичният му вкус и аромат го правят много подходящ за приготвянето на десерти и други ястия.

Купи в Lidl

КрушиКруши
Круши
16.02 - 19.02
-21%
3,19
2,49*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.