
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
ягоди ягода | 500 g g | |
лимонов сок лимонов сок | 60 ml ml | |
желираща захар желираща захар | 500 g g | |
розова вода
розова вода (или накълцана мента) | 1 с.л. с.л. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listКонфитюр от ягоди без варене
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почисти ягодите и ги пасирай грубо. Смеси ги с лимоновия сок и измери количеството на течността. Разбъркай сместа в дълбока купа със същото количество желираща захар.
Разбивай с миксер 15 min, докато сместа леко се сгъсти (внимание: при по-стари уреди е по-добре разбиването да става на 3 пъти по 5 min с почивки, за да не прегрее миксерът). Подправи по желание с розова вода или мента.
Изсипи конфитюра в чисти, изплакнати с гореща вода буркани, затвори ги плътно и ги съхранявай в хладилник. Приготвеният по този начин конфитюр се запазва 2 - 3 седмици и е много вкусен не само намазан на филия, но и смесен с извара или кисело мляко.