Верига от любими рецепти
Конфитюр от ягоди без варене

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

ягоди ягода500 g g
лимонов сок лимонов сок60 ml ml
желираща захар желираща захар500 g g
розова вода розова вода
(или накълцана мента)
1 с.л. с.л.

Конфитюр от ягоди без варене

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(1)

Начин на приготвяне

Почисти ягодите и ги пасирай грубо. Смеси ги с лимоновия сок и измери количеството на течността. Разбъркай сместа в дълбока купа със същото количество желираща захар.

Разбивай с миксер 15 min, докато сместа леко се сгъсти (внимание: при по-стари уреди е по-добре разбиването да става на 3 пъти по 5 min с почивки, за да не прегрее миксерът). Подправи по желание с розова вода или мента.

Изсипи конфитюра в чисти, изплакнати с гореща вода буркани, затвори ги плътно и ги съхранявай в хладилник. Приготвеният по този начин конфитюр се запазва 2 - 3 седмици и е много вкусен не само намазан на филия, но и смесен с извара или кисело мляко.