Верига от любими рецепти
Конфитюр от ягоди без варене

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

ягоди ягода500 g g
лимонов сок лимонов сок60 ml ml
желираща захар желираща захар500 g g
розова вода розова вода
(или накълцана мента)
1 с.л. с.л.

Конфитюр от ягоди без варене

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(5)

Начин на приготвяне

Почисти ягодите и ги пасирай грубо. Смеси ги с лимоновия сок и измери количеството на течността. Разбъркай сместа в дълбока купа със същото количество желираща захар.

Разбивай с миксер 15 min, докато сместа леко се сгъсти (внимание: при по-стари уреди е по-добре разбиването да става на 3 пъти по 5 min с почивки, за да не прегрее миксерът). Подправи по желание с розова вода или мента.

Изсипи конфитюра в чисти, изплакнати с гореща вода буркани, затвори ги плътно и ги съхранявай в хладилник. Приготвеният по този начин конфитюр се запазва 2 - 3 седмици и е много вкусен не само намазан на филия, но и смесен с извара или кисело мляко.

Купи в Lidl

Български ягоди Български ягоди
Български ягоди
12.06 - 18.06
-21%
3,19
2,49*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.