Верига от любими рецепти
Котлети от шаран, мариновани в мляко

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

котлета oт шаран котлета oт шаран2
прясно мляко прясно мляко100 ml ml
соев сос соев сос10 ml ml
мащерка мащерка2 стръка стрък
краве масло краве масло50 g g
праз лук праз лук100 g g
домати домат100 g g
черни маслини черни маслини
(без костилка)
10
чесън чесън1 скилидки скилидка
босилек босилек2 стръка стрък
галета галета150 g g
олио олио200 ml ml

Котлети от шаран, мариновани в мляко

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(3)

Начин на приготвяне

1. Постави котлетите в дълбока купа, овкуси ги със сол и черен пипер, долей прясното мляко и соевия сос и прибави мащерката. Покрий купата с кухненско фолио и я остави в хладилника, за да се маринова рибата за около час

2. През това време нарежи праза на тънки ивици, маслините - на дребно, и направи конкасе от домата - обели го, отстрани средната му част и го нарежи на кубчета

3. Загрей маслото в тиган и сотирай праз лука, маслините и доматите. Овкуси със сол, черен пипер, нарязания босилек и накълцания чесън

4. След като рибата се е мариновала, оваляй котлетите в галетата и ги изпържи в загрятото олио до златисто5. Поднеси котлета с гарнитура от сотираните зеленчуци