Котлети от шаран, мариновани в мляко

Котлети от шаран, мариновани в мляко

ТрудностЛесна
Приготвяне40 min

Начин на приготвяне

    1. Постави котлетите в дълбока купа, овкуси ги със сол и черен пипер, долей прясното мляко и соевия сос и прибави мащерката. Покрий купата с кухненско фолио и я остави в хладилника, за да се маринова рибата за около час

    2. През това време нарежи праза на тънки ивици, маслините - на дребно, и направи конкасе от домата - обели го, отстрани средната му част и го нарежи на кубчета

    3. Загрей маслото в тиган и сотирай праз лука, маслините и доматите. Овкуси със сол, черен пипер, нарязания босилек и накълцания чесън

    4. След като рибата се е мариновала, оваляй котлетите в галетата и ги изпържи в загрятото олио до златисто5. Поднеси котлета с гарнитура от сотираните зеленчуци

Опитай и: