Начин на приготвяне
- Разтопяваме маслото. През това време разбиваме яйцата, като единият жълтък го оставаме за мазване. Към тях добавяме захарта, прясното мляко, кората на един от лимоните и ваниловата есенция. Прибавяме маята и след това на няколко пъти добавяме и пресятото брашно. Замесваме тесто, като постепенно добавяме и разтопеното масло. Покриваме с кърпа и оставяме за около 30 min.
- През това време приготвяме плънката, като почистваме лимоните и ги карамелизираме с мед на тиган.
- Втасалото тесто разделяме на два топки и разточваме всяка на кора. Режем на равни триъгълници. От широката страна на триъгълниците слагаме по 1 – 2 с.л. от карамелизираните лимони, поръсваме с орехи и навиваме във формата на кифлички.
- Подреждаме в тава, намазваме ги с разбит жълтък, поръсваме с мак и печем на добре загрята фурна на 180° С за 40 – 45 min., докато получат златиста коричка.