
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеКрем супа от царевица със задушени миди
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Сваряваме царевицата добре. Ако е от консерва - не повече от 10 мин.
Пасираме добре, а след това прецеждаме през цедка, за да отделим течната част от люспите. (Тях можем да изсушим върху хартия за печене на 90° C, разстлани на тънко, докато изсъхнат и да ги блендираме, за да получим царевична панада за поръска и декорация.)
Царевичното пюре готвим със сметана и прясно мляко, като овкусяваме със сол и пипер. При необходимост доливаме вода до получаване на желаната консистенция. Оставяме да кипне, като непрестанно бъркаме с тел.
В тиган задушаваме мидите с маслиново масло, добавяме чесън и готвим до готовност. Овкусяваме ги със сол и пипер.
В същия тиган добавяме краве масло, цялата царевица и я готвим от всички страни. На финала добавяме към нея чесън, сол и пипер.
Поднасяме супата в купичка, две супени лъжици миди отгоре и изпечената царевичка, разрязана на 4 шайби, отстрани. При желание може да поръсим с флейки от сухо чили за по-пикантен вкус. Тази крем супа няма нужда от крутони, но по желание може да добавим.