
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
миди
мида (замразени) | 300 g g | ||
царевица
царевица (сладка, сварена) | 1 бр. бр. | ||
краве масло краве масло | 50 g g | ||
готварска сметана готварска сметана | 200 ml ml | ||
прясно мляко прясно мляко | 200 ml ml | ||
чили на прах
чили на прах (по желание) | 1 с.л. с.л. | ||
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | ||
маслиново масло маслиново масло | |||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Крем супа от царевица със задушени миди
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Сваряваме царевицата добре. Ако е от консерва - не повече от 10 мин.
Пасираме добре, а след това прецеждаме през цедка, за да отделим течната част от люспите. (Тях можем да изсушим върху хартия за печене на 90° C, разстлани на тънко, докато изсъхнат и да ги блендираме, за да получим царевична панада за поръска и декорация.)
Царевичното пюре готвим със сметана и прясно мляко, като овкусяваме със сол и пипер. При необходимост доливаме вода до получаване на желаната консистенция. Оставяме да кипне, като непрестанно бъркаме с тел.
В тиган задушаваме мидите с маслиново масло, добавяме чесън и готвим до готовност. Овкусяваме ги със сол и пипер.
В същия тиган добавяме краве масло, цялата царевица и я готвим от всички страни. На финала добавяме към нея чесън, сол и пипер.
Поднасяме супата в купичка, две супени лъжици миди отгоре и изпечената царевичка, разрязана на 4 шайби, отстрани. При желание може да поръсим с флейки от сухо чили за по-пикантен вкус. Тази крем супа няма нужда от крутони, но по желание може да добавим.