Верига от любими рецепти
Крем супа от печени домати

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

домати домат1,2 kg kg
лук лук130 g g
чесън чесън6 - 7 скилидки скилидка
маслиново масло маслиново масло50 ml ml
риган риган
(пресен)
6 - 7 стръка стрък
мащерка мащерка
(прясна)
4 - 5 стръка стрък
босилек босилек
(пресен)
3 - 4 стръка стрък
кафява захар кафява захар1 с.л. с.л.
зеленчуков бульон зеленчуков бульон500 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

за поднасяне

багети багета0,5 бр. бр.
краве сирене краве сирене50 g g
чесън чесън1 скилидки скилидка
маслиново масло маслиново масло1 с.л. с.л.

Крем супа от печени домати

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(28)

Начин на приготвяне

Включваме фурната да загрява на 200° С. Измиваме доматите, подсушаваме ги и ги нарязваме на полумесеци. Обелваме лука и го нарязваме на едро.
Поставяме зеленчуците в дълбока тава. Добавяме към тях скилидките чесън и листата на свежите подправки. Поръсваме с маслиново масло, захарта, щипка сол и черен пипер.
Запичаме зеленчуците до приятен загар.
Прехвърляме ги в кухненски блендер.
Прехвърляме пасираната супа в подходяща тенджера. Прибавяме горещия зеленчуков бульон (или вода) и разреждаме супата до желаната гъстота.  
Нарязваме багетата на тънки филийки, които запичаме във фурната до хрупкавост.
Натъркваме с малко чесън и поръсваме с тънка струйка маслиново масло.
Намазваме брускетите със сиренето.
Поднасяме супата с готовите брускети и няколко капки маслиново масло.