
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
домати домат | 1,2 kg kg | |
лук лук | 130 g g | |
чесън чесън | 6 - 7 скилидки скилидка | |
маслиново масло маслиново масло | 50 ml ml | |
риган
риган (пресен) | 6 - 7 стръка стрък | |
мащерка
мащерка (прясна) | 4 - 5 стръка стрък | |
босилек
босилек (пресен) | 3 - 4 стръка стрък | |
кафява захар кафява захар | 1 с.л. с.л. | |
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 500 ml ml | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
за поднасяне
багети багета | 0,5 бр. бр. | |
краве сирене краве сирене | 50 g g | |
чесън чесън | 1 скилидки скилидка | |
маслиново масло маслиново масло | 1 с.л. с.л. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listКрем супа от печени домати
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Включваме фурната да загрява на 200° С. Измиваме доматите, подсушаваме ги и ги нарязваме на полумесеци. Обелваме лука и го нарязваме на едро.
Поставяме зеленчуците в дълбока тава. Добавяме към тях скилидките чесън и листата на свежите подправки. Поръсваме с маслиново масло, захарта, щипка сол и черен пипер.
Запичаме зеленчуците до приятен загар.
Прехвърляме ги в кухненски блендер.
Прехвърляме пасираната супа в подходяща тенджера. Прибавяме горещия зеленчуков бульон (или вода) и разреждаме супата до желаната гъстота.
Нарязваме багетата на тънки филийки, които запичаме във фурната до хрупкавост.
Натъркваме с малко чесън и поръсваме с тънка струйка маслиново масло.
Намазваме брускетите със сиренето.
Поднасяме супата с готовите брускети и няколко капки маслиново масло.