
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеКрем супа от печени домати
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Включваме фурната да загрява на 200° С. Измиваме доматите, подсушаваме ги и ги нарязваме на полумесеци. Обелваме лука и го нарязваме на едро.
Поставяме зеленчуците в дълбока тава. Добавяме към тях скилидките чесън и листата на свежите подправки. Поръсваме с маслиново масло, захарта, щипка сол и черен пипер.
Запичаме зеленчуците до приятен загар.
Прехвърляме ги в кухненски блендер.
Прехвърляме пасираната супа в подходяща тенджера. Прибавяме горещия зеленчуков бульон (или вода) и разреждаме супата до желаната гъстота.
Нарязваме багетата на тънки филийки, които запичаме във фурната до хрупкавост.
Натъркваме с малко чесън и поръсваме с тънка струйка маслиново масло.
Намазваме брускетите със сиренето.
Поднасяме супата с готовите брускети и няколко капки маслиново масло.