Верига от любими рецепти
Крем супа от тиквички с морски дарове

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

морски дарове морски дарове200 g g
тиквички тиквичка1 kg kg
сметана за готвене сметана за готвене200 ml ml
прясно мляко прясно мляко200 ml ml
краве масло краве масло100 g g
зеленчуков бульон зеленчуков бульон2 l l
багети багета1
маслиново масло маслиново масло50 ml ml
босилек босилек0,5 връзка връзка
лимонов сок лимонов сок1
сол сол
черен пипер черен пипер

Крем супа от тиквички с морски дарове

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(19)

Начин на приготвяне

Измитите тиквички нарязваме на малки кубчета и ги слагаме във врящия зеленчуков бульон. Когато омекнат, ги прецеждаме, като запазваме бульона. Сварените тиквички пасираме в блендер, като постепенно прибавяме малко от бульона, сметаната, прясното мляко и продължаваме да доливаме бульон, докато получим желаната гъстота. Връщаме сместа на котлона да заври и овкусяваме със сол, пипер и 50 g масло.

В тиган загряваме останалото масло и задушаваме морските дарове. Подправяме ги със сол и черен пипер и ги добавяме в супата, след което я сваляме от котлона.Франзелата нарязваме на тънки филийки, които запичаме за пет минути във фурна на 180°С. През това време смесваме ситно нарязания босилек с лимоновия сок и добавяме маслиновото масло. Разбъркваме добре и с полученото песто намазваме изпечените крустини.

Поднасяме крем супата с морски дарове заедно с крустините с босилково песто. Допълваме с чаша шардоне.