Крем супа от царевица

Крем супа от царевица

ТрудностЛесна
Подготовка10 min
Приготвяне40 min

Начин на приготвяне

  1. Отделяме зрънцата на царевицата от кочана с помощта нож. Слагаме кочаните в тенджера заедно с млякото, водата и мащерката и ги оставяме да къкрят на средна степен на котлона за около 10 – 15 min.
  2. През това време нарязваме лука и чесъна на ситно. Запържваме царевицата в тенджера, заедно с краве и маслиново масло на средна степен на котлона за около 3 – 5 min, докато зрънцата получават лек загар. Овкусяваме със сол, черен пипер и чили на люспи. Отделяме 2 – 3 с.л. от царевицата за декорация на супата.
  3. Добавяме лука и чесъна към царевицата и продължаваме да готвим за още 1 – 2 min. Прибавяме и отцедения млечен бульон и оставяме всичко да се свари и омекне за около 10 min на средна степен на котлона.
  4. Пасираме супата, докато се получи кремообразна консистенция. Добавяме заквасената сметана и пасираме за още 30 sec.
  5. Сервираме супата, като в центъра добавяме лъжица заквасена сметана и гарнираме с малко от запържените зрънца царевица, чили на люспи и листенца мащерка. Поднасяме я със запечен хляб с квас.

Опитай и: