Верига от любими рецепти
Кюфтенца по цариградски с топла домашна лютеница с патладжан

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

кюфтенца кюфтенца
(цариградски)
600 g g
червени чушки червена чушка2
зелени чушки зелена чушка2
домати домат2
босилек босилек3 листа лист
магданоз магданоз3 - 4 стръка стрък
чесън чесън2 скилидки скилидка
олио олио300 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Кюфтенца по цариградски с топла домашна лютеница с патладжан

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(22)

Начин на приготвяне

Изпичаме чушките в предварително загрята на 230° С фурна за около 20 минути, след това ги обелваме и нарязваме на едро.

Нарязваме доматите и ги почистваме от семките, след което ги настъргваме.

Обелваме патладжана и го режем на кубчета, запържваме го в предварително загрята мазнина до готовност. Към него прибавяме доматите и чушките, овкусяваме със сол и черен пипер. Оставяме да ври до сгъстяване.

Нарязваме магданоза, чесъна и босилека на ситно и ги добавяме към лютеницата.

Загряваме олиото и в него изпържваме кюфтенцата, като предварително ги овалваме в брашно. Поднасяме ги върху канапе от топлата лютеница.