
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
кюфтенца
кюфтенца (цариградски) | 600 g g | ||
червени чушки червена чушка | 2 | ||
зелени чушки зелена чушка | 2 | ||
домати домат | 2 | ||
босилек босилек | 3 листа лист | ||
магданоз магданоз | 3 -4 стръка стрък | ||
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | ||
олио олио | 300 ml ml | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Кюфтенца по цариградски с топла домашна лютеница с патладжан
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Изпичаме чушките в предварително загрята на 230° С фурна за около 20 минути, след това ги обелваме и нарязваме на едро.
Нарязваме доматите и ги почистваме от семките, след което ги настъргваме.
Обелваме патладжана и го режем на кубчета, запържваме го в предварително загрята мазнина до готовност. Към него прибавяме доматите и чушките, овкусяваме със сол и черен пипер. Оставяме да ври до сгъстяване.
Нарязваме магданоза, чесъна и босилека на ситно и ги добавяме към лютеницата.
Загряваме олиото и в него изпържваме кюфтенцата, като предварително ги овалваме в брашно. Поднасяме ги върху канапе от топлата лютеница.