Кюфтенца от тиквички по гръцки и тирокафтери

Кюфтенца от тиквички по гръцки и тирокафтери

ТрудностЛесна
Подготовка10 min
Приготвяне40 min

Начин на приготвяне

  1. Започваме с приготвянето на тирокафтери. В чопър слагаме сиренето Фета, печените червени чушки, лютите чушки, чесъна, оцета, маслиново масло и блендираме. Хубаво ще бъде да има и по-едри парченца, така че не се стараем да получим гладка консистенция.
  2. След това продължаваме с кюфтенцата. Настъргваме тиквичките и ги посоляваме. Слагаме ги в цедка и изстискваме възможно най-много от водата. Нарязваме зеления лук, ментата и копъра на ситно. Заедно с тиквичките ги прехвърляме в дълбока купа. Към тях добавяме натрошено сирене Фета, яйцето, хлебните трохи и черния пипер. Оформяме кръгли кюфтенца и ги овалваме в хлебни трохи. Пържим в олио на средна степен на котлона за 3 – 4 min от всяка страна, докато получат златиста коричка.
  3. Сервираме като разпределяме равномерно в чиния от тирокафтери и отгоре поставяме горещите кюфтенца. Гарнираме с маслини, малко натрошено сирене и няколко стръка копър.

Опитай и: