
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пъпеш
пъпеш (Медена роса (ок. 900 g)) | 1 | |
портокали портокал | 0,5 | |
водка водка | 80 ml ml | |
лимоново сорбе
лимоново сорбе (ок. 150 g) | 6 топки топка |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listЛедено сорбе с пъпеш
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Разполови пъпеша и отстрани семките. Отмери 100 g от месестата част. Оформи я на топки с помощта на лъжица за сладолед и ги остави на хладно. Отстрани кората на останалата месеста част и я пасирай.
Измий портокала с гореща вода, настържи на ситно кората и изстискай сока. Смеси сока и кората на портокала с пюрето от пъпеш, водката и две топки лимоново сорбе и пасирай всичко до получаване на гладка смес.
Разпредели в 4 чаши за шампанско по една топка лимоново сорбе и топките с пъпеш, залей с ледената течност и сервирай веднага.