Верига от любими рецепти
Ледено сорбе с пъпеш

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

пъпеш пъпеш
(Медена роса (ок. 900 g))
1
портокали портокал0,5
водка водка80 ml ml
лимоново сорбе лимоново сорбе
(ок. 150 g)
6 топки топка

Ледено сорбе с пъпеш

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(0)

Начин на приготвяне

Разполови пъпеша и отстрани семките. Отмери 100 g от месестата част. Оформи я на топки с помощта на лъжица за сладолед и ги остави на хладно. Отстрани кората на останалата месеста част и я пасирай.

Измий портокала с гореща вода, настържи на ситно кората и изстискай сока. Смеси сока и кората на портокала с пюрето от пъпеш, водката и две топки лимоново сорбе и пасирай всичко до получаване на гладка смес.

Разпредели в 4 чаши за шампанско по една топка лимоново сорбе и топките с пъпеш, залей с ледената течност и сервирай веднага.