Верига от любими рецепти
Летен пудинг с ягодови плодове

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

ягоди ягода125 g g
касис касис
(червен)
125 g g
черни боровинки, къпини и малини черни боровинки, къпини и малини100 g g
пудра захар пудра захар
(или течен мед за поливане)
150 g g
ябълков сок ябълков сок1 - 2 с.л. с.л.
хляб за тостер хляб за тостер225 - 250 g g

Летен пудинг с ягодови плодове

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(4)

Начин на приготвяне

Прочисти боровинките, къпините и малините, измий ги и ги остави добре да се отцедят. Разрежи ягодите на две или на четири, орони касиса от чепките. Загрей всички плодове без малините със 150 g пудра захар и ябълковия сок за 3 - 4 min, докато леко се пукнат и пуснат сок. Добави малините и свали от печката. По желание подслади с още пудра захар.

Отстрани корите от филиите хляб и ги нарежи на триъгълници. Нареди ги много плътно един до друг на дъното и по стените на купа с висок ръб (ок. 900 ml). Запълни пролуките с парченца хляб.

Отдели около 8 супени лъжици от плодовия сок. Самите плодове и останалия сок изсипи в купата. Отгоре нареди останалите хлебни шайби и внимателно ги полей с малко сок - да се напоят. Останалия остави покрит на хладно.

Покрий пудинга с чиния и постави отгоре тежести (например консервени кутии). Постави го в дълбока чиния и го остави през нощта в хладилник да почине и да попие.

Преди сервиране обърни пудинга от купата. Напръскай с оставения настрана сок местата, които не са добре попили, ако има такива.

Съвети:
Подхожда си с ванилов сос или ванилов сладолед.

Вместо пресни плодове могат да се използват замразени. В този случай не ги вари, а само ги подслади с пудра захар.