Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
ягоди ягода | 125 g g | |
касис
касис (червен) | 125 g g | |
черни боровинки, къпини и малини черни боровинки, къпини и малини | 100 g g | |
пудра захар
пудра захар (или течен мед за поливане) | 150 g g | |
ябълков сок ябълков сок | 1 - 2 с.л. с.л. | |
хляб за тостер хляб за тостер | 225 - 250 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listЛетен пудинг с ягодови плодове
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Прочисти боровинките, къпините и малините, измий ги и ги остави добре да се отцедят. Разрежи ягодите на две или на четири, орони касиса от чепките. Загрей всички плодове без малините със 150 g пудра захар и ябълковия сок за 3 - 4 min, докато леко се пукнат и пуснат сок. Добави малините и свали от печката. По желание подслади с още пудра захар.
Отстрани корите от филиите хляб и ги нарежи на триъгълници. Нареди ги много плътно един до друг на дъното и по стените на купа с висок ръб (ок. 900 ml). Запълни пролуките с парченца хляб.
Отдели около 8 супени лъжици от плодовия сок. Самите плодове и останалия сок изсипи в купата. Отгоре нареди останалите хлебни шайби и внимателно ги полей с малко сок - да се напоят. Останалия остави покрит на хладно.
Покрий пудинга с чиния и постави отгоре тежести (например консервени кутии). Постави го в дълбока чиния и го остави през нощта в хладилник да почине и да попие.
Преди сервиране обърни пудинга от купата. Напръскай с оставения настрана сок местата, които не са добре попили, ако има такива.
Съвети:
Подхожда си с ванилов сос или ванилов сладолед.
Вместо пресни плодове могат да се използват замразени. В този случай не ги вари, а само ги подслади с пудра захар.