Верига от любими рецепти
Лимонада от ревен с ягоди

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

ревен ревен500 g g
ванилова пръчка ванилова пръчка0,5
захар захар100 g g
ягоди ягода500 g g
вода вода400 ml ml
маточина маточина
(за декорация)

Лимонада от ревен с ягоди

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(0)

Начин на приготвяне

1. Почисти ревена, обели го и го нарежи на парчета. Разрежи ваниловата пръчка по дължина и изстържи сърцевината ѝ. Кипни в 200 ml вода сърцевината заедно с останалата част от ваниловата пръчка, ревена и захарта и вари 5 - 8 min, докато всичко много омекне. Пресипи през сито над съд, за да се събере сокът. Остави да изстине и дръж на хладно.

2. Измий 12 малки ягоди и ги разпредели в гнездата на формичка за лед. Покрий с малко вода и остави формата във фризeра.

3. Измий останалите ягоди, пасирай ги и ги разпредели в 4 чаши. Залей ги със сока от ревен и с изстудена минерална вода. Добави ягодовите кубчета лед и украси с маточина.