
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
ловджийски дивечов суджук ловджийски дивечов суджук | 400 g g | ||
лук лук | 1 глави глава | ||
моркови морков | 1 | ||
пащърнак пащърнак | 1 глави глава | ||
червено цвекло червено цвекло | 1 глави глава | ||
чесън чесън | 1 глави глава | ||
мащерка мащерка | 3 - 4 стръка стрък | ||
мед мед | 2 с.л. с.л. | ||
бял балсамов оцет бял балсамов оцет | 2 с.л. с.л. | ||
маслиново масло маслиново масло | 50 ml ml | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеЛовджийски дивечов суджук с печени кореноплодни зеленчуци
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистваме, измиваме и нарязваме кореноплодните зеленчуци на кубчета и шайби. Чесънът разрязваме на две през средата на главата и го оставяме необелен. Овкусяваме със сол, черен пипер, маслиново масло и мащерка и ги печем в загрята на 180° С градуса фурна около 30 min, до готовност.
Малко преди да ги извадим от фурната, добавяме меда и балсамовия оцет, объркваме ги добре и ги връщаме да се допекат за 5 min, така че да станат глазирани.
Изпичаме дивечовия суджук- във фурна или на грил до готовност. Поднасяме го с печените кореноплодни зеленчуци.