Верига от любими рецепти
Ловджийски дивечов суджук с печени кореноплодни зеленчуци

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

ловджийски дивечов суджук ловджийски дивечов суджук400 g g
лук лук1 глави глава
моркови морков1
пащърнак пащърнак1 глави глава
червено цвекло червено цвекло1 глави глава
чесън чесън1 глави глава
мащерка мащерка3 - 4 стръка стрък
мед мед2 с.л. с.л.
бял балсамов оцет бял балсамов оцет2 с.л. с.л.
маслиново масло маслиново масло50 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Ловджийски дивечов суджук с печени кореноплодни зеленчуци

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(4)

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме кореноплодните зеленчуци на кубчета и шайби. Чесънът разрязваме на две през средата на главата и го оставяме необелен. Овкусяваме със сол, черен пипер, маслиново масло и мащерка и ги печем в загрята на 180° С градуса фурна около 30 min, до готовност.

Малко преди да ги извадим от фурната, добавяме меда и балсамовия оцет, объркваме ги добре и ги връщаме да се допекат за 5 min, така че да станат глазирани.

Изпичаме дивечовия суджук- във фурна или на грил до готовност. Поднасяме го с печените кореноплодни зеленчуци.