
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listЛозови сарми с ориз и зеленчуци
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Задушаваме нарязаните на дребно лук, праз и морков. Добавяме ориза, овкусяваме със сол, черен пипер, червен пипер, джоджен и магданоз, доливаме 100 ml бульон и оставяме да се редуцира.
Завиваме плънката в лозовите листа. Подреждаме сармите в тава.
Настъргваме доматите, слагаме чесън на кубчета, захар, овкусяваме със сол, черен пипер и магданоз. Поливаме сармите, добавяме 50 ml зеленчуков бульон, покриваме с метално фолио и печем на 200° С за около 30 min. Махаме фолиото и допичаме за още 5-10 min.
Поднасяме с доматения сос.