Верига от любими рецепти
Лятна манджа

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

свинска мас свинска мас
(или краве масло )
1 с.л. с.л.
олио олио50 - 60 ml ml
зелени чушки зелена чушка4 бр. бр.
лук лук2 глави глава
праз лук праз лук1 стръка стрък
чесън чесън3 - 4 скилидки скилидка
яйца яйце2 бр. бр.
мащерка мащерка3 - 4 стръка стрък
сол сол
черен пипер черен пипер

Лятна манджа

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(0)

Начин на приготвяне

Нарязваме зеленчуците и ги запържваме до омекване в голям тиган, в който предварително сме загрели маста или кравето масло заедно с олиото. Първо слагаме лука и чесъна, после нарязания на ситно праз и накрая зелените чушки. Когато зеленчуците омекнат, добавяме ронената мащерка, сол и пипер. 
Сваляме ястието от огъня, чукваме две яйца, разбъркваме ги и сервираме, докато е топло.

Интересно: Във Великотърновския край са наричали това ястие „сиромашки миш-маш“, защото не съдържа скъпи продукти като сирене и домати, които в старата българска планинска кухня са били по-скоро лукс.