
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
свинска мас
свинска мас (или краве масло ) | 1 с.л. с.л. | ||
олио олио | 50 - 60 ml ml | ||
зелени чушки зелена чушка | 4 бр. бр. | ||
лук лук | 2 глави глава | ||
праз лук праз лук | 1 стръка стрък | ||
чесън чесън | 3 - 4 скилидки скилидка | ||
яйца яйце | 2 бр. бр. | ||
мащерка мащерка | 3 - 4 стръка стрък | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеЛятна манджа
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме зеленчуците и ги запържваме до омекване в голям тиган, в който предварително сме загрели маста или кравето масло заедно с олиото. Първо слагаме лука и чесъна, после нарязания на ситно праз и накрая зелените чушки. Когато зеленчуците омекнат, добавяме ронената мащерка, сол и пипер.
Сваляме ястието от огъня, чукваме две яйца, разбъркваме ги и сервираме, докато е топло.
Интересно: Във Великотърновския край са наричали това ястие „сиромашки миш-маш“, защото не съдържа скъпи продукти като сирене и домати, които в старата българска планинска кухня са били по-скоро лукс.