
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
картофи картоф | 2 - 3 | |
тиквички тиквичка | 1 | |
жълти чушки жълта чушка | 1 | |
лук лук | 1 глави глава | |
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | |
маслиново масло маслиново масло | 4 с.л. с.л. | |
бяло вино
бяло вино (сухо) | 125 ml ml | |
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 800 ml ml | |
нахут
нахут (от консерва) | 240 g g | |
чери домати чери домат | 10 | |
грах грах | 150 g g | |
чабати чабата | 4 - 6 филии филия | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
розмарин розмарин | 1 стръка стрък | |
кимион
кимион (на върха на ножа) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listЛятна зеленчукова супа с нахут
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обели картофите, отстрани семките на чушката и ги нарежи на кубчета заедно с тиквичката. Обели лука и чесъна и ги нарежи на фини кубчета.
2. Задуши за 2 min подготвените продукти в 2 с.л. сгорещено маслиново масло. Загаси с виното и бульона и кипни. Измий стръка розмарин, изтръскай водата от него и го добави. Овкуси със солта, черния пипер и кимиона и готви под капак 10 min.
3. Излей течността от нахута, изплакни го и го остави да се отцеди. Залей доматите кратко с гореща вода, излей я, залей ги със студена и ги обели. Добави нахута в супата и готви още 5 min. След това добави граха и доматите, готви още 3 min, овкуси и отстрани стръка розмарин.
4. Междувременно препечи леко филиите чабата. Наръси ги с останалото маслиново масло и сол и ги сервирай към супата.