
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listЛюто къри с пиле и нахут
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Обелваме лука и чесъна и нарязваме на ситно. Обелваме морковите и нарязваме на филийки. Нарязваме смокините на кубчета. Отцеждаме нахута, изплакваме го в гевгир и го отцеждаме.
Измиваме филетата пилешки гърди, подсушаваме и ги нарязваме на кубчета. Пържим в 2 с.л. горещо олио, като ги обръщаме. Подправяме с кимион, сол и 1 чаена лъжичка паста Хариса, след което отстраняваме от котлона.
Слагаме лука и чесъна в тигана с останалото олио и задушаваме до полупрозрачност. Добавяме морковите и смокините и пържим, като обръщаме. Добавяме пилешкото и нахута. Наливаме бульона и портокаловия сок и оставяме да къкри под капак в продължение на 15 – 20 min, като при необходимост добавяме още бульон.
Слагаме кускуса с 1 щипка сол в купа. Заливаме със 180 ml вряща вода, покриваме и оставяме да се накисне 7 – 10 min. Измиваме магданоза, подсушаваме и нарязваме листата.
По желание подправяме кърито с още паста Хариса. Поръсваме с магданоз и сервираме с кускус