Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
лук лук | 1 глави глава | |
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | |
моркови морков | 300 g g | |
смокини смокиня | 60 g g | |
нахут нахут | 480 g g | |
пилешко филе от гърди пилешко филе от гърди | 600 g g | |
слънчогледово олио слънчогледово олио | 3 с.л. с.л. | |
кимион кимион | 0,5 ч.л. ч.л. | |
люта паста „Хариса“ люта паста „Хариса“ | 1 - 2 ч.л. ч.л. | |
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 400 ml ml | |
портокали
портокал (сока от него) | 0,5 бр. бр. | |
кускус кускус | 125 g g | |
сол сол | ||
магданоз магданоз | 0,5 връзка връзка |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listЛюто къри с пиле и нахут
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Обелваме лука и чесъна и нарязваме на ситно. Обелваме морковите и нарязваме на филийки. Нарязваме смокините на кубчета. Отцеждаме нахута, изплакваме го в гевгир и го отцеждаме.
Измиваме филетата пилешки гърди, подсушаваме и ги нарязваме на кубчета. Пържим в 2 с.л. горещо олио, като ги обръщаме. Подправяме с кимион, сол и 1 чаена лъжичка паста Хариса, след което отстраняваме от котлона.
Слагаме лука и чесъна в тигана с останалото олио и задушаваме до полупрозрачност. Добавяме морковите и смокините и пържим, като обръщаме. Добавяме пилешкото и нахута. Наливаме бульона и портокаловия сок и оставяме да къкри под капак в продължение на 15 – 20 min, като при необходимост добавяме още бульон.
Слагаме кускуса с 1 щипка сол в купа. Заливаме със 180 ml вряща вода, покриваме и оставяме да се накисне 7 – 10 min. Измиваме магданоза, подсушаваме и нарязваме листата.
По желание подправяме кърито с още паста Хариса. Поръсваме с магданоз и сервираме с кускус