
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
За салатата:
моркови морков | 1 | |
копър копър | 2 стръка стрък | |
черни маслини черни маслини | 4 - 5 |
За дресинга:
маслиново масло маслиново масло | 1 с.л. с.л. | |
оцет оцет | 1 с.л. с.л. | |
сол сол | 1 щипки щипка |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listМъфин със зеленчуци и салата с моркови и копър
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме тиквичката на малки кубчета, настъргваме моркова и ги задушаваме в 2 с.л. загрято маслиново масло, след което ги оставяме да се отцедят добре за поне половин час. През това време изпичаме, обелваме и нарязваме на малки кубчета червената чушка и я добавяме към вече задушените зеленчуци. Овкусяваме със сол и черен пипер и накрая добавяме накълцания на ситно босилек.
Към брашното прибавяме бакпулвера, половината от кашкавала, настърган на ситно, 1 с.л. маслиново масло, както и киселото мляко разбъркано с яйцата. Към получената смес прибавяме готовите зеленчуци и разбъркваме добре. Готовото тесто разпределяме във форми за мъфини и печем в предварително загрята на 170° С фурна около 20 - 25 min, до суха клечка.
За салатата настъргваме морковите, прибавяме маслините и поставяме ситно нарязания копър отгоре. За дресинга смесваме оцета, маслиновото масло и солта и разбъркваме добре, след което го прибираме в подходяща съдинка с капак. Овкусяваме салатата непосредствено преди хапване.