Верига от любими рецепти
Малинови бисквити с бял шоколад

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

бял шоколад бял шоколад200 g g
брашно брашно275 g g
бакпулвер бакпулвер1 ч.л. ч.л.
сол сол1 щипки щипка
краве масло краве масло175 g g
захар захар125 g g
кафява захар кафява захар125 g g
яйца яйце2
ванилова захар ванилова захар1 пакетчета пакетче
прясно мляко прясно мляко2 с.л. с.л.
малини малина125 g g
хартия за печене хартия за печене

Малинови бисквити с бял шоколад

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:10 h
(3)

Начин на приготвяне

Начупи на едро шоколада. Смеси половината с брашното, бакпулвера и солта.

Разтопи маслото, а после разтопи в него и двата вида захар, като бъркаш интензивно, за да не се карамелизира тя. Свали от огъня и остави да поизстине. Добави яйцата, ваниловата захар и прясното мляко и разбъркай с брашнената смес.

Добави малини и бъркай с движения отдолу нагоре. Слагай със супена лъжица от тестото върху покрити с хартия за печене плитки тави, като оставяш достатъчно разстояние между бисквитите. Разпредели отгоре останалия шоколад и го притисни леко в тестото.

Печи тавите една след друга за 8 - 10 min в предварително загрята на 190°C фурна, докато краищата на бисквитите станат хрупкави, а в средата са все още малко меки. Извади и остави бисквитите да изстинат отначало 5 min в тавата, а след това напълно върху кухненска решетка.