
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
бял шоколад бял шоколад | 200 g g | ||
брашно брашно | 275 g g | ||
бакпулвер бакпулвер | 1 ч.л. ч.л. | ||
сол сол | 1 щипки щипка | ||
краве масло краве масло | 175 g g | ||
захар захар | 125 g g | ||
кафява захар кафява захар | 125 g g | ||
яйца яйце | 2 | ||
ванилова захар ванилова захар | 1 пакетчета пакетче | ||
прясно мляко прясно мляко | 2 с.л. с.л. | ||
малини малина | 125 g g | ||
хартия за печене хартия за печене |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеМалинови бисквити с бял шоколад
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Начупи на едро шоколада. Смеси половината с брашното, бакпулвера и солта.
Разтопи маслото, а после разтопи в него и двата вида захар, като бъркаш интензивно, за да не се карамелизира тя. Свали от огъня и остави да поизстине. Добави яйцата, ваниловата захар и прясното мляко и разбъркай с брашнената смес.
Добави малини и бъркай с движения отдолу нагоре. Слагай със супена лъжица от тестото върху покрити с хартия за печене плитки тави, като оставяш достатъчно разстояние между бисквитите. Разпредели отгоре останалия шоколад и го притисни леко в тестото.
Печи тавите една след друга за 8 - 10 min в предварително загрята на 190°C фурна, докато краищата на бисквитите станат хрупкави, а в средата са все още малко меки. Извади и остави бисквитите да изстинат отначало 5 min в тавата, а след това напълно върху кухненска решетка.