Верига от любими рецепти
Марципанови парички с праскови и маслени трохи

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

прясно мляко прясно мляко750 ml ml
прясна мая прясна мая1 кубчета кубче
захар захар150 g g
марципан марципан100 g g
ванилов пудинг на прах ванилов пудинг на прах1 пакетчета пакетче
брашно брашно660 g g
краве масло краве масло140 g g
яйца яйце1
сол сол1 щипки щипка
праскова праскова
(половинки)
1 консерви консерва
бадеми бадем60 g g
брашно брашно
(за обработка)
готварска сметана готварска сметана2 - 3 с.л. с.л.
хартия за печене хартия за печене

Марципанови парички с праскови и маслени трохи

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:15 h
(1)

Начин на приготвяне

1. Затопли 250 ml мляко до хладко. Натроши маята и я разтвори с 20 g захар в млякото. Остави я 15 min да втаса.

2. Пасирай марципана в 400 ml прясно мляко и кипни сместа. Разбий останалото прясно мляко с 20 g захар и с пудинга, добави към врящото прясно мляко и остави още веднъж да кипне, като непрестанно бъркаш. Изсипи в купа, покрий повърхността с фолио за свежо съхранение и остави да изстине.

3. Омеси гладко тесто от 600 g брашно, 40 g захар, 60 g размекнато масло, яйцето, солта и млякото. Остави го за 1 h покрито на топло място да втаса.

4. Отцеди прасковите и ги нарежи на кубчета. Смели фино бадемите с ги омеси на трохи с останалите количества масло, захар и брашно.

5. Премеси още веднъж тестото и го раздели на 12 топки. Разточи всяка върху малко брашно на кръгче (10 - 12 cm Ø). Постави кръгчетата върху две тави с хартия за печене, покрий ги и ги остави така 10 min да втасват.

6. След това разпредели отгоре им марципановия крем, нарязаните праскови и маслените трохи, като оставиш ок. 1 cm по периферията свободен. Намажи с четка периферията със сметана и печи тавите една след друга около 20 min в предварително загрята на 180° C фурна. Остави да изстине.