
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеМарципанови парички с праскови и маслени трохи
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Затопли 250 ml мляко до хладко. Натроши маята и я разтвори с 20 g захар в млякото. Остави я 15 min да втаса.
2. Пасирай марципана в 400 ml прясно мляко и кипни сместа. Разбий останалото прясно мляко с 20 g захар и с пудинга, добави към врящото прясно мляко и остави още веднъж да кипне, като непрестанно бъркаш. Изсипи в купа, покрий повърхността с фолио за свежо съхранение и остави да изстине.
3. Омеси гладко тесто от 600 g брашно, 40 g захар, 60 g размекнато масло, яйцето, солта и млякото. Остави го за 1 h покрито на топло място да втаса.
4. Отцеди прасковите и ги нарежи на кубчета. Смели фино бадемите с ги омеси на трохи с останалите количества масло, захар и брашно.
5. Премеси още веднъж тестото и го раздели на 12 топки. Разточи всяка върху малко брашно на кръгче (10 - 12 cm Ø). Постави кръгчетата върху две тави с хартия за печене, покрий ги и ги остави така 10 min да втасват.
6. След това разпредели отгоре им марципановия крем, нарязаните праскови и маслените трохи, като оставиш ок. 1 cm по периферията свободен. Намажи с четка периферията със сметана и печи тавите една след друга около 20 min в предварително загрята на 180° C фурна. Остави да изстине.