
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listМаринован заек със зеленчуци
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1) Постави заека в тенджера, прибави целина, морков и магданоз и залей с вода. Добави бахар и чесън и вари около два часа.
2) Остави заека да изстине и в това време приготви маринатата. Нарежи чушката и обелената краставица на много малки кубчета, чесъна и дивия лук - на много ситно. Залей смаслиновото масло и бялото балсамико.
3) Овкуси с мащерка, сол и пипер. Разбъркай добре и остави солта и черния пипер да се разтворят.
4) След като заекът е изстинал, го обезкости на едри късчета. Прибави ги в подходящ съд към маринатата и разбъркай добре. После покрий съда и го остави в хладилника на +4⁰C да изстине.
5) Като минат около 10 часа, извади и изцеди добре от маринатата.
6) Нарежи една франзела на филийки, сипи им по малкомаслиново масло и ги изпечи във фурната за 4 - 5 min на 200⁰C.
7) Гарнирай заешкото в чиния с прясно изпечените брускети.