Верига от любими рецепти
Маринован заек със зеленчуци

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

цял заек цял заек1
целина целина1 глави глава
моркови морков1
магданоз магданоз1 връзка връзка
червени чушки червена чушка1
краставици краставица100 g g
див лук див лук7 g g
маслиново масло маслиново масло110 ml ml
бял балсамов оцет бял балсамов оцет30 ml ml
чесън чесън2 скилидки скилидка
бахар бахар4 - 5 зърна зърно
мащерка мащерка1 - 2 стръка стрък
багети багета1
сол сол
черен пипер черен пипер

Маринован заек със зеленчуци

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:00 h
(1)

Начин на приготвяне

1) Постави заека в тенджера, прибави целина, морков и магданоз и залей с вода. Добави бахар и чесън и вари около два часа.

2) Остави заека да изстине и в това време приготви маринатата. Нарежи чушката и обелената краставица на много малки кубчета, чесъна и дивия лук - на много ситно. Залей смаслиновото масло и бялото балсамико.

3) Овкуси с мащерка, сол и пипер. Разбъркай добре и остави солта и черния пипер да се разтворят.

4) След като заекът е изстинал, го обезкости на едри късчета. Прибави ги в подходящ съд към маринатата и разбъркай добре. После покрий съда и го остави в хладилника на +4⁰C да изстине.

5) Като минат около 10 часа, извади и изцеди добре от маринатата.

6) Нарежи една франзела на филийки, сипи им по малкомаслиново масло и ги изпечи във фурната за 4 - 5 min на 200⁰C.

7) Гарнирай заешкото в чиния с прясно изпечените брускети.