
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
филета от сьомга филе от сьомга | 200 g g | ||
захар захар | 150 g g | ||
сол сол | 150 g g | ||
червени чушки червена чушка | 2 | ||
розмарин розмарин | 1 стръка стрък | ||
мащерка мащерка | 1 стръка стрък | ||
френска горчица френска горчица | 3 с.л. с.л. | ||
багети багета | |||
лайм лайм | 1 | ||
рукола рукола | 30 g g | ||
черни маслини черни маслини | 6 | ||
маслиново масло маслиново масло | 60 ml ml | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеМаринована сьомга с печени чушки и кръгчета от черен хляб
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Отстрани кожата на сьомгата от филето
2. Объркай солта и захарта в купа и постави сьомгата, като я покриеш максимално със солта и захарта
3. Покрий я с фолио и я остави да се маринова в хладилник за 11 - 12 h
4. Когато е готова, я нарежи на тънки слайсове
5. Предварително изпечените и обелени червени чушки ги нарежи на ивици и ги объркай заедно със сьомгата, като овкусиш с розмарин, мащерка, сол, черен пипер,маслиново масло и френска горчица
6. Нарежи франзелата на кръгчета, полей смаслиново масло и запечи за около 2 - 3 min в загрята на 200°С фурна
7. Овкуси руколата с лайм, горчица, маслиново масло, сол и черен пипер8. В чиния сложи от сьомгата с чушките и билките, отгоре постави листа рукола, изпечените франзели, маслините и поръси с няколко капки горчица