Верига от любими рецепти
Маринована сьомга с печени чушки и кръгчета от черен хляб

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

филета от сьомга филе от сьомга200 g g
захар захар150 g g
червени чушки червена чушка2
розмарин розмарин1 стръка стрък
мащерка мащерка1 стръка стрък
френска горчица френска горчица3 с.л. с.л.
багети багета
лайм лайм1
рукола рукола30 g g
черни маслини черни маслини6
маслиново масло маслиново масло60 ml ml
сол сол150 g g
черен пипер черен пипер

Маринована сьомга с печени чушки и кръгчета от черен хляб

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(3)

Начин на приготвяне

1. Отстрани кожата на сьомгата от филето

2. Объркай солта и захарта в купа и постави сьомгата, като я покриеш максимално със солта и захарта

3. Покрий я с фолио и я остави да се маринова в хладилник за 11 - 12 h

4. Когато е готова, я нарежи на тънки слайсове

5. Предварително изпечените и обелени червени чушки ги нарежи на ивици и ги объркай заедно със сьомгата, като овкусиш с розмарин, мащерка, сол, черен пипер,маслиново масло и френска горчица

6. Нарежи франзелата на кръгчета, полей смаслиново масло и запечи за около 2 - 3 min в загрята на 200°С фурна

7. Овкуси руколата с лайм, горчица, маслиново масло, сол и черен пипер8. В чиния сложи от сьомгата с чушките и билките, отгоре постави листа рукола, изпечените франзели, маслините и поръси с няколко капки горчица