
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
печурки
печурка (печурки) | 750 g g | ||
шунка Хамон Серано шунка Хамон Серано | 100 g g | ||
червен лук червен лук | 2 | ||
чесън чесън | 3 - 4 скилидки скилидка | ||
маслиново масло маслиново масло | 8 с.л. с.л. | ||
шери шери | 50 ml ml | ||
балсамов оцет балсамов оцет | 1 - 2 ч.л. ч.л. | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеМариновани печурки и Хамон Серано
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Почисти печурките, нарежи по-големите на половинки или на четвъртинки. Обели лука и го нарежи на фини резени. Обели чесъна и го нарежи на шайби. Запържи го кратко в 6 с.л. горещо олио в голям тиган, извади го и го остави настрана.
2. Изпържи гъбите от всички страни за около 15 min в горещото чесново олио, като овкусиш със солта и черния пипер. През последните 3 - 5 min на пърженето добави и резените лук. Загаси с 50 ml шери и една ч.л. оцет, подправи и изсипи всичко в купа.
3. Добави чесъна и останалото олио, разбъркай и остави да изстине. Покрий гъбите и ги остави за 1 - 2 h да се мариноват.
4. По желание овкуси печурките с още шери и оцет и сервирай с шунката. Подхождат си с бял хляб.
Съвет: Сервирай със силно испанско червено вино.