
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеМариновано ярешко с булгур, спанак и сланина
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
В тенджера слагаме обезкостеното месо, покриваме го с вода, добавяме виното, куркумата, магданоза и листата целина и оставяме около 2 - 3 h да се маринова месото. След това го измиваме и подсушаваме.
Намазваме месото с масло и го натъркваме с червен пипер. Слагаме го в подходяща вода и го заливаме с вода, след което поръсваме със сол, черен пипер и листа джоджен. Слагаме го в загрята до 200° C фурна и го печем половин час, след което печем още 2 h на 160°.
През това време режем лука и чесъна. Задушваме ги в тенджера, подправяме с червен пипер и мента, след което добавяме булгура да се задуши леко и сваляме от огъня.
Вадим месото от фурната, прецеждаме бульона и в тавата с месото добавяме булгура и около 300 ml бульон.
Отделно запичаме домата, вадим го, обелваме го и го нарязваме на кубчета, след което заедно с почистения и нарязан спанак и нарязаната на филийки сланина го прибавяме в тавата с месото и булгура. Печем всичко до готовност, около 15 min., след което го поднасяме с пресен джоджен.