Верига от любими рецепти
Мариновано ярешко с булгур, спанак и сланина по рецепта на шеф Манчев

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Изключително апетитна традиционна рецепта, съчетаваща вкусове на границата на два сезона – отиващата си зима и настъпващата пролет.

Съставки

ярешка предна четвъртина ярешка предна четвъртина800 g g
бяло вино бяло вино100 ml ml
сланина сланина300 g g
спанак спанак300 g g
краве масло краве масло100 g g
булгур булгур250 kg kg
лук лук
(стар)
1 глави глава
див чесън див чесън1 връзка връзка
домати домат100 g g
червен пипер червен пипер1 с.л. с.л.
черен пипер черен пипер1 ч.л. ч.л.
сол сол1 с.л. с.л.
магданоз магданоз0,5 връзка връзка
мента мента0,25 връзка връзка
целина целина
(листата от нея)
1 глави глава
куркума куркума1 с.л. с.л.
джоджен джоджен0,25 връзка връзка

Мариновано ярешко с булгур, спанак и сланина

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

5:45 h
(17)

Начин на приготвяне

В тенджера слагаме обезкостеното месо, покриваме го с вода, добавяме виното, куркумата, магданоза и листата целина и оставяме около 2 - 3 h да се маринова месото. След това го измиваме и подсушаваме.

Намазваме месото с масло и го натъркваме с червен пипер. Слагаме го в подходяща вода и го заливаме с вода, след което поръсваме със сол, черен пипер и листа джоджен. Слагаме го в загрята до 200° C фурна и го печем половин час, след което печем още 2 h на 160°.

През това време режем лука и чесъна. Задушваме ги в тенджера, подправяме с червен пипер и мента, след което добавяме булгура да се задуши леко и сваляме от огъня.

Вадим месото от фурната, прецеждаме бульона и в тавата с месото добавяме булгура и около 300 ml бульон.

Отделно запичаме домата, вадим го, обелваме го и го нарязваме на кубчета, след което заедно с почистения и нарязан спанак и нарязаната на филийки сланина го прибавяме в тавата с месото и булгура. Печем всичко до готовност, около 15 min., след което го поднасяме с пресен джоджен.

Купи в Lidl

ЛукЛук
Лук
15.04 - 21.04
ПО-ЕВТИНО
1,79
1,49лв.
Български спанакБългарски спанак
Български спанак
18.04 - 21.04
ТОП ЦЕНА
2,59лв.
Краве маслоКраве масло
Краве масло
15.04 - 21.04
НОВО!
3,89лв.