
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
марули
маруля (или зелена салата) | 250 g g | ||
босилек босилек | 0,5 връзка връзка | ||
маточина маточина | 4 - 5 стръка стрък | ||
малини малина | 150 g g | ||
ньоки
ньоки (готови) | 400 g g | ||
краве масло краве масло | 1 с.л. с.л. | ||
маслиново масло маслиново масло | 4 с.л. с.л. | ||
лимони
лимон (сок и настъргана кора) | |||
мед мед | 2 ч.л. ч.л. | ||
горчица горчица | 1 ч.л. ч.л. | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеМешана салата с малини, ньоки и лимонов винегрет
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Смеси маслиновото масло, кората от лимон, 1 - 2 с.л. сок от лимон, горчицата, меда, солта и черния пипер и ги разбъркай добре.
2. Измий марулята, изсуши я и я накъсай. Откъсни листенцата на босилека и маточината, измий ги, подсуши ги и ги сложи заедно с марулята в купа. Прочисти малините.
3. Изпържи ньоките от всички страни за 4 - 5 min в сгорещено масло и овкуси със солта и черния пипер.
4. Смеси салатата със соса винегрет, а отгоре подреди ньоките и малините.