
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
печурки печурка | 800 g g | |
пастърма пастърма | 130 g g | |
червен лук червен лук | 1 глави глава | |
олио олио | 100 ml ml | |
лимони лимон | 2 бр. бр. | |
сол сол | 1 ч.л. ч.л. | |
копър копър | 3 стръка стрък |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listМезе от пресни печурки и пастърма
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Изчистените гъби режем на филийки, а червения лук на дребно. Поставяме ги в купа и овкусяваме с лимонов сок, олио, сол и ситно накълцан копър. Отгоре подреждаме нарязаната на тънки лентички пастърма и сервираме.
Интересно: Един от най-старите начини за консервиране на месо е осоляването на цяло парче и продължителното му сушене на проветриво място, каквато е технологията на направата на пастърмата. Така хората успявали да го запазят от есента чак до пролетта и лятото.