Верига от любими рецепти
Мезе от пресни печурки и пастърма

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

печурки печурка800 g g
пастърма пастърма130 g g
червен лук червен лук1 глави глава
олио олио100 ml ml
лимони лимон2 бр. бр.
сол сол1 ч.л. ч.л.
копър копър3 стръка стрък

Мезе от пресни печурки и пастърма

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

10 min
(4)

Начин на приготвяне

Изчистените гъби режем на филийки, а червения лук на дребно. Поставяме ги в купа и овкусяваме с лимонов сок, олио, сол и ситно накълцан копър. Отгоре подреждаме нарязаната на тънки лентички пастърма и сервираме.

 

Интересно: Един от най-старите начини за консервиране на месо е осоляването на цяло парче и продължителното му сушене на проветриво място, каквато е технологията на направата на пастърмата. Така хората успявали да го запазят от есента чак до пролетта и лятото.