
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
печурки печурка | 800 g g | ||
пастърма пастърма | 130 g g | ||
червен лук червен лук | 1 глави глава | ||
олио олио | 100 ml ml | ||
лимони лимон | 2 бр. бр. | ||
сол сол | 1 ч.л. ч.л. | ||
копър копър | 3 стръка стрък |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеМезе от пресни печурки и пастърма
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Изчистените гъби режем на филийки, а червения лук на дребно. Поставяме ги в купа и овкусяваме с лимонов сок, олио, сол и ситно накълцан копър. Отгоре подреждаме нарязаната на тънки лентички пастърма и сервираме.
Интересно: Един от най-старите начини за консервиране на месо е осоляването на цяло парче и продължителното му сушене на проветриво място, каквато е технологията на направата на пастърмата. Така хората успявали да го запазят от есента чак до пролетта и лятото.