Верига от любими рецепти
Мезе от пресни печурки и пастърма

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

печурки печурка800 g g
пастърма пастърма130 g g
червен лук червен лук1 глави глава
олио олио100 ml ml
лимони лимон2 бр. бр.
сол сол1 ч.л. ч.л.
копър копър3 стръка стрък

Мезе от пресни печурки и пастърма

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

10 min
(10)

Начин на приготвяне

Изчистените гъби режем на филийки, а червения лук на дребно. Поставяме ги в купа и овкусяваме с лимонов сок, олио, сол и ситно накълцан копър. Отгоре подреждаме нарязаната на тънки лентички пастърма и сервираме.

 

Интересно: Един от най-старите начини за консервиране на месо е осоляването на цяло парче и продължителното му сушене на проветриво място, каквато е технологията на направата на пастърмата. Така хората успявали да го запазят от есента чак до пролетта и лятото.

Купи в Lidl

ПечуркиПечурки
Печурки
02.02 - 05.02
-20%
3,49
2,79*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.