
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
За дресинга
маслиново масло маслиново масло | 60 ml ml | ||
лимонов сок лимонов сок | 1 с.л. с.л. | ||
мед мед | 0,5 с.л. с.л. | ||
ябълков оцет ябълков оцет | 0,5 с.л. с.л. | ||
сол
сол (на вкус) |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеМикс от зелени салати с аспержи, репички и пъдпъдъчи яйца
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Сваряваме пъдпъдъчите яйца за 3 min във вряща вода, след което ги охлаждаме и обелваме.
Почистваме, измиваме и подсушаваме салатите, спанака и руколата. Накъсвам салатите в дълбока купа. Прибавяме към тях бейби спанака и руколата.
Измиваме аспержите, отрязваме твърдата най-долна част и нарязваме стъблата на парчета.
Почистваме репичките и ги нарязваме на тънки шайби.
В малка купичка изцеждаме лимонов сок, добавяме мед и ябълков оцет. Разбъркваме добре, след което постепенно на тънка струйка добавяме маслиновото масло. Овкусяваме салатата с получения винегрет.
Отгоре подреждаме разполовените пъдпъдъчи яйца и поднасяме.