Верига от любими рецепти
Микс от зелени салати с аспержи, репички и пъдпъдъчи яйца – чудесна пролетна рецепта

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

зелена салата зелена салата0,5 бр. бр.
червена салата червена салата0,5 бр. бр.
бейби спанак бейби спанак50 g g
рукола рукола50 g g
зелени аспержи зелени аспержи0,5 връзка връзка
репичка репичка5 - 6 бр. бр.
пъдпъдъче яйце пъдпъдъче яйце6 бр. бр.

За дресинга

маслиново масло маслиново масло60 ml ml
лимонов сок лимонов сок1 с.л. с.л.
мед мед0,5 с.л. с.л.
ябълков оцет ябълков оцет0,5 с.л. с.л.
сол сол
(на вкус)

Микс от зелени салати с аспержи, репички и пъдпъдъчи яйца

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

15 min
(11)

Начин на приготвяне

Сваряваме пъдпъдъчите яйца за 3 min във вряща вода, след което ги охлаждаме и обелваме.
Почистваме, измиваме и подсушаваме салатите, спанака и руколата. Накъсвам салатите в дълбока купа. Прибавяме към тях бейби спанака и руколата.
Измиваме аспержите, отрязваме твърдата най-долна част и нарязваме стъблата на парчета.
Почистваме репичките и ги нарязваме на тънки шайби.
В малка купичка изцеждаме лимонов сок, добавяме мед и ябълков оцет. Разбъркваме добре, след което постепенно на тънка струйка добавяме маслиновото масло. Овкусяваме салатата с получения винегрет.
Отгоре подреждаме разполовените пъдпъдъчи яйца и поднасяме.