Начин на приготвяне
Отстраняваме люспата на доматите и ги назряваме на големи кубчета. Червените чушки ги почистваме от семките и назряваме на лентички. Пресния лук и скилидката чесън нарязваме на ситно. Нарязваме и босилека. Загряваме маслото в тиган и добавяме всичките нарязани зеленчуци. Овкусяваме със сол и черен пипер. Задушаваме зеленчуците до готовност и редуцираме. Трябва да изври целия сок от доматите.
Разрязваме багетата на две и я издълбаваме. Разпределяме зеленчуковата смес в багетата, настъргваме камембера и поръсваме отгоре. Запичаме багетата за 5 – 7 min в предварително загрята фурна на 200° C.
Приготвяме 100 g конкасе от домати, като отстраняваме люспата, премахваме семките, а месестата част от доматите нарязваме на дребни кубчета.
Сервираме, като подреждаме върху готовата багета нарязано прошуто, пармезан на люспи и овкусената със маслиново масло рукола. Накрая добавяме конкасето от домат.