Верига от любими рецепти
Мини щрудели с кайсии

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

кайсии кайсия
(узрели)
500 g g
маточина маточина8 стръка стрък
лайм лайм1
краве масло краве масло50 g g
пудра захар пудра захар70 g g
яйца яйце3
извара извара
(нискомаслена)
250 g g

за тестото

краве масло краве масло85 - 95 g g
брашно брашно250 g g
сол сол щипки щипка
яйца яйце
брашно брашно
(за обработка)
пудра захар пудра захар
(за поръсване)
хартия за печене хартия за печене

Мини щрудели с кайсии

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:05 h
(8)

Начин на приготвяне

1. Приготви тестото за щрудел по основната рецепта и го остави да почине.

2. Докато почива, измий кайсиите, разполови ги, отстрани костилките и ги нарежи на тесни резени. Нарежи маточината на ситно. Измий лайма с гореща вода, настържи фино кората и изцеди плода.

3. Разбий на крем маслото и пудрата захар. Раздели яйцата на белтъци и жълтъци и разбъркай жълтъците с масления крем. Добави маточината, кората на лайма, 2 с. л. сок от лайм и изварата и ги разбъркай кратко. Разбий белтъка на сняг и го прибави.

4. Раздели тестото на 6 порции, разточи го и го изтегли на малки правоъгълници (по ок. 20 x 30 cm), като действаш по начина, описан в основната рецепта. Разпредели по едната по-дълга страна съответно ⅙ от кайсиите и крема с извара. Прегъни кората по тясната страна и навий щруделите по дължина. Постави ги с мястото на свързване надолу в 2 покрити с хартия за печене тави.

5. Намажи щруделите тънко с разтопено масло, както е описано в основната рецепта, и печи 25 - 30 min до златистожълто в предварително загрята на 180°C фурна с включен вентилатор. По време на печенето намажи още 1 - 2 пъти с масло. При нужда размени местата на тавите към края на печенето, за да станат всички щрудели леко кафяви.

6. Извади тавите, намажи щруделите още веднъж с масло и ги наръси дебело с пудрата захар. Нарежи ги косо на половинки и ги сервирай хладки или изстинали.

Съвет: Ако нямаш фурна с вентилатор и печеш тавите една след друга, разточи и приготви щруделите за втората тава малко преди печенето, защото иначе ще изсъхнат. Покрий отделеното тесто за втората тава с кухненска кърпа и отново го постави похлупено с тенджерата да почива.

Купи в Lidl

Мое Твое Наше ИзвараМое Твое Наше Извара
Мое Твое Наше Извара
30.09 - 02.10
САМО СЕГА
2,79*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.