Верига от любими рецепти
Минитортички с плодова мелба и карамелен сладолед

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

праскови праскова
(ок. 125 g всяка)
3
малинов конфитюр малинов конфитюр75 g g
извара извара
(20% масленост)
125 g g
жълтъци жълтък2
бутер тесто бутер тесто1 пакетчета пакетче
карамелен сладолед карамелен сладолед6 топки топка
хартия за печене хартия за печене

Минитортички с плодова мелба и карамелен сладолед

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(1)

Начин на приготвяне

Залей прасковите с вряла вода и веднага след това със студена, обели ги, разполови ги и отстрани костилките. Разбъркай малиновия конфитюр с изварата и един жълтък.

Разстели бутертестото и го раздели на 6 триъгълника. Постави ги върху покрита с хартия за печене тава. Завий острите върхове на триъгълниците навътре по такъв начин, че да се оформят малки тортички, като подвиеш леко краищата, за да се получи кант.

Разпредели малиновия крем върху тортичките и отгоре постави по половин праскова. Разбий леко останалия жълтък, намажи с четка тестения кант и печи около 15 min тортичките в предварително загрята на 200°C фурна.

Върху всяка тортичка постави по една топка карамелен сладолед и веднага сервирай.

Купи в Lidl

Мое Твое Наше ИзвараМое Твое Наше Извара
Мое Твое Наше Извара
30.09 - 02.10
САМО СЕГА
2,79*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.