
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
праскови
праскова (ок. 125 g всяка) | 3 | |
малинов конфитюр малинов конфитюр | 75 g g | |
извара
извара (20% масленост) | 125 g g | |
жълтъци жълтък | 2 | |
бутертесто бутертесто | 1 пакетчета пакетче | |
карамелен сладолед карамелен сладолед | 6 топки топка | |
хартия за печене хартия за печене |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listМинитортички с плодова мелба и карамелен сладолед
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Залей прасковите с вряла вода и веднага след това със студена, обели ги, разполови ги и отстрани костилките. Разбъркай малиновия конфитюр с изварата и един жълтък.
Разстели бутертестото и го раздели на 6 триъгълника. Постави ги върху покрита с хартия за печене тава. Завий острите върхове на триъгълниците навътре по такъв начин, че да се оформят малки тортички, като подвиеш леко краищата, за да се получи кант.
Разпредели малиновия крем върху тортичките и отгоре постави по половин праскова. Разбий леко останалия жълтък, намажи с четка тестения кант и печи около 15 min тортичките в предварително загрята на 200°C фурна.
Върху всяка тортичка постави по една топка карамелен сладолед и веднага сервирай.