
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listМлечно телешко с кост с кисело зеле и черен ориз в глинено гърне
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Поставяме телешкото месо в тенджера със студена вода и го варим за два часа.
През това време нарязваме киселото зеле и гъбите на едро. Задушаваме ги в предварително загрятото масло, прибавяме нарязания на кубчета домат и черния ориз и овкусяваме с червен пипер, дафинов лист, бахар и магданоз нарязан на ситно.
Нарязваме сланината на тънко и покриваме дъното на глиненото гърне. Поставяме от задушеното зеле с гъбите, след което изваждаме телешкото месо от тенджерата и го поставяме в глинения съд. Отгоре покриваме отново с малко от зелето и доливаме червеното вино и телешкия бульон.
Овкусяваме със сол, черен и червен пипер, захлупваме с капака и печем в предварително загрята фурна на 180° С за около 1,5 - 2 h.