Верига от любими рецепти
Млечно телешко с кост с кисело зеле и черен ориз в глинено гърне

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

телешко месо за готвене телешко месо за готвене
(с кост)
900 g g
сланина сланина150 g g
кисело зеле кисело зеле2 kg kg
черен ориз черен ориз60 g g
печурки печурка
(Кладница)
200 g g
домати домат1
дафинови листа дафинов лист4
бахар бахар4 зърна зърно
магданоз магданоз1 връзка връзка
краве масло краве масло100 g g
червено вино червено вино100 ml ml
телешки бульон телешки бульон150 ml ml
червен пипер червен пипер1 ч.л. ч.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Млечно телешко с кост с кисело зеле и черен ориз в глинено гърне

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

4:00 h
(23)

Начин на приготвяне

Поставяме телешкото месо в тенджера със студена вода и го варим за два часа.

През това време нарязваме киселото зеле и гъбите на едро. Задушаваме ги в предварително загрятото масло, прибавяме нарязания на кубчета домат и черния ориз и овкусяваме с червен пипер, дафинов лист, бахар и магданоз нарязан на ситно.

Нарязваме сланината на тънко и покриваме дъното на глиненото гърне. Поставяме от задушеното зеле с гъбите, след което изваждаме телешкото месо от тенджерата и го поставяме в глинения съд. Отгоре покриваме отново с малко от зелето и доливаме червеното вино и телешкия бульон.

Овкусяваме със сол, черен и червен пипер, захлупваме с капака и печем в предварително загрята фурна на 180° С за около 1,5 - 2 h.