Верига от любими рецепти
Мохито с праскова, маракуя и мента

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

бял ром бял ром70 ml ml
газирана вода газирана вода100 ml ml
праскови праскова2 бр. бр.
маракуя маракуя1 бр. бр.
лайм лайм1 бр. бр.
мента мента3 стръка стрък
пудра захар пудра захар2 с.л. с.л.
лед лед1 шепи шепа

Мохито с праскова, маракуя и мента

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

5 min
(50)

Начин на приготвяне

Нарежи прасковите и запази 4 парченца за гарнитура. Добави останалото в блендер със захарта и сока на 1/2 лайм. Блендирай до получаването на гладка текстура.
Нарежи на кубчета останалата половина от лайма и го разпредели на дъното на чашите заедно с по 3 малки листа мента. Използвай бъркалка, за да ги смачкаш внимателно.
Напълни чашите наполовина с натрошен лед.
Добави съдържанието на блендера, налей рома и сложи по половин маракуя във всяка чаша. Разбъркай и допълни догоре със сода. Добави малко ситно смлян лед, ако е необходимо, след което украси с останалата маракуя, резенчета праскова и листенца мента.

Ментата може да се замени с босилек или мащерка.

Купи в Lidl

Български прасковиБългарски праскови
Български праскови
02.10 - 04.10
-31%
3,49
2,39*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.