Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
дюли дюля | 500 g g | |
ябълки ябълка | 500 g g | |
лимони
лимон (сок и настъргана кора) | ||
захар захар | 90 - 110 g g | |
ябълков сок ябълков сок | 250 ml ml | |
Калвадос Калвадос | 1 с.л. с.л. | |
стафиди
стафида (по желание ) | 40 g g | |
извара
извара ( нискомаслена) | 500 g g | |
сърцевина от ванилова пръчка сърцевина от ванилова пръчка | пръчки пръчка | |
готварска сметана готварска сметана | 75 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listМус от ябълки и дюли върху ванилова извара
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Изстъргваме добре дюлите и след това ги обелваме заедно с ябълките, отстраняваме семките и ги нарязваме на кубчета.
2. Кипваме плодовете със сока и кората от лимона, 50 g захар и 200 ml ябълков сок и варим под капак 15 - 20 min, докато плодовете омекнат и започнат да се разпадат. Разбъркваме често и при нужда добавяме още сок. Намачкваме фино плодовете или ги пасираме. Овкусяваме муса с Калвадос и евентуално още малко захар, по желание добавяме стафиди и оставяме напълно да изстине.
3. Разбъркваме изварата с ваниловата сърцевина и 40 g захар. Разбиваме сметаната на гъст крем и я добавяме. Разпределяме я в купички и отгоре гарнираме с мус.