Верига от любими рецепти
Нигерийски люти телешки шишчета

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

телешки стекове телешки стек500 g g
фъстък фъстък75 g g
чесън чесън2 скилидки скилидка
корени от джинджифил корен от джинджифил15 g g
лют червен пипер лют червен пипер2 ч.л. ч.л.
червен пипер червен пипер
(сладък)
1 - 2 ч.л. ч.л.
черен пипер черен пипер2 ч.л. ч.л.
слънчогледово олио слънчогледово олио2 с.л. с.л.
сол сол

Нигерийски люти телешки шишчета

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(9)

Начин на приготвяне

1. Потапяме дървените шишчета в хладка вода да омекнат.

2. Смиламе или накълцваме на ситно фъстъците. Обелваме чесъна и джинджифила и ги пресоваме. Смесваме ги с фъстъците и с трите вида пипер.

3. Измиваме и подсушаваме стековете, след което им отстраняваме жилите. Нарязваме ги на тънки ивици и ги осоляваме.

4. Нанизваме месото на подсушените дървени шишчета. Поставяме ги в плитка купа и ги намазваме с олио, след което добре ги овалваме в сместа от фъстъци и подправки, като леко притискаме месото, за да полепне по-добре. Оставяме шишчетата в хладилника за поне половин час да поемат подправките.

5. Подреждаме телешките шишчета в намазнена тава и ги печем 20 min в предварително загрята на 200°C фурна, като ги обръщаме на половината на времето.

Съвет:
Можем да поднесем шишчетата с доматен сос и/или нарязан лук.