
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
телешки стекове телешки стек | 500 g g | ||
фъстък фъстък | 75 g g | ||
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | ||
корени от джинджифил корен от джинджифил | 15 g g | ||
лют червен пипер лют червен пипер | 2 ч.л. ч.л. | ||
червен пипер
червен пипер (сладък) | 1 - 2 ч.л. ч.л. | ||
черен пипер черен пипер | 2 ч.л. ч.л. | ||
слънчогледово олио слънчогледово олио | 2 с.л. с.л. | ||
сол сол |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеНигерийски люти телешки шишчета
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Потапяме дървените шишчета в хладка вода да омекнат.
2. Смиламе или накълцваме на ситно фъстъците. Обелваме чесъна и джинджифила и ги пресоваме. Смесваме ги с фъстъците и с трите вида пипер.
3. Измиваме и подсушаваме стековете, след което им отстраняваме жилите. Нарязваме ги на тънки ивици и ги осоляваме.
4. Нанизваме месото на подсушените дървени шишчета. Поставяме ги в плитка купа и ги намазваме с олио, след което добре ги овалваме в сместа от фъстъци и подправки, като леко притискаме месото, за да полепне по-добре. Оставяме шишчетата в хладилника за поне половин час да поемат подправките.
5. Подреждаме телешките шишчета в намазнена тава и ги печем 20 min в предварително загрята на 200°C фурна, като ги обръщаме на половината на времето.
Съвет:
Можем да поднесем шишчетата с доматен сос и/или нарязан лук.