Верига от любими рецепти
Никулденска разядка с пушена скумрия

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

скумрии скумрия
(пушена)
150 g g
чесън чесън1 скилидки скилидка
копър копър2 стръка стрък
мащерка мащерка1 стръка стрък
розмарин розмарин1 стръка стрък
каперси каперси20 g g
краставици краставица50 g g
мед мед1 с.л. с.л.
бутертесто бутертесто100 g g
жълтъци жълтък1
салатен микс от ядки салатен микс от ядки1 с.л. с.л.
френска горчица френска горчица2 с.л. с.л.
рукола рукола20 g g
чери домати чери домат1
лимони лимон
сол сол
черен пипер черен пипер

Никулденска разядка с пушена скумрия

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(4)

Начин на приготвяне

1. Обезкости месото на скумрията и го нарежи на много ситно

2. Овкуси рибата със сол и черен пипер. Добави чесъна, копъра, мащерката и розмарина, нарязани на ситно. Объркай добре и отново накълцай сместа

3. Добави каперсите и прясната краставица, нарязана на много дребни кубчета. Овкуси сместа с мед и остави да престои няколко минути

4. През това време направи кростини от бутер тестото, като го нарежеш на ленти с приблизителен размер 1,5 х 15 cm. Лентите усучи така, че да приличат на панделки. Намажи ги с жълтък и поръси с микс от семена. Запечи кростините за около 5 min в предварително загрята на 220°С фурна

5. В чиния за сервиране оформи разядката с помощта на ринг

6. Поднеси я заедно с изпечените кростини и гарнирай с рукола, горчица, резенче лимон и разполовения чери домат

Купи в Lidl

Морски Риболов – Несебър Мариновани шпротиМорски Риболов – Несебър Мариновани шпроти
Морски Риболов – Несебър Мариновани шпроти
22.04 - 28.04
ТОП ЦЕНА
2,99лв.
Атлантическа скумрияАтлантическа скумрия
Атлантическа скумрия
22.04 - 28.04
ТОП ЦЕНА
7,49лв.
РуколаРукола
Рукола
15.04 - 21.04
-20%
2,99
2,39лв.