
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
скумрии
скумрия (пушена) | 150 g g | ||
чесън чесън | 1 скилидки скилидка | ||
копър копър | 2 стръка стрък | ||
мащерка мащерка | 1 стръка стрък | ||
розмарин розмарин | 1 стръка стрък | ||
каперси каперси | 20 g g | ||
краставици краставица | 50 g g | ||
мед мед | 1 с.л. с.л. | ||
бутер тесто бутер тесто | 100 g g | ||
жълтъци жълтък | 1 | ||
салатен микс от ядки салатен микс от ядки | 1 с.л. с.л. | ||
френска горчица френска горчица | 2 с.л. с.л. | ||
рукола рукола | 20 g g | ||
чери домати чери домат | 1 | ||
лимони лимон | |||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеНикулденска разядка с пушена скумрия
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обезкости месото на скумрията и го нарежи на много ситно
2. Овкуси рибата със сол и черен пипер. Добави чесъна, копъра, мащерката и розмарина, нарязани на ситно. Объркай добре и отново накълцай сместа
3. Добави каперсите и прясната краставица, нарязана на много дребни кубчета. Овкуси сместа с мед и остави да престои няколко минути
4. През това време направи кростини от бутер тестото, като го нарежеш на ленти с приблизителен размер 1,5 х 15 cm. Лентите усучи така, че да приличат на панделки. Намажи ги с жълтък и поръси с микс от семена. Запечи кростините за около 5 min в предварително загрята на 220°С фурна
5. В чиния за сервиране оформи разядката с помощта на ринг
6. Поднеси я заедно с изпечените кростини и гарнирай с рукола, горчица, резенче лимон и разполовения чери домат