
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listНорвежки сладки палачинки
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Разтопи 60 g масло и го остави да изстине. Разбъркай го със заквасената сметана и яйцата. Смеси 60 g захар с брашното, солта и бакпулвера. Добавяй постепенно яйчено-маслената смес и разбий до гладкост. Остави тестото покрито за 30 min да набъбне.
Пържи на средна температура палачинките за 2 - 3 min от всяка страна в разтопено масло в тиган с незалепващо покритие.
От тестото се получават 6 палачинки. Дръж на топло готовите. Поръси ги с останалата захар и ги гарнирай със сметаната и червените боровинки.
Съвет:
Норвежците предпочитат палачинките заедно с норвежкия специалитет - кафяво карамелено сирене.