
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
краве масло краве масло | 90 g g | ||
заквасена сметана заквасена сметана | 350 ml ml | ||
яйца яйце | 2 | ||
захар захар | 90 g g | ||
брашно брашно | 200 g g | ||
сол сол | 1 щипки щипка | ||
бакпулвер бакпулвер | 1 ч.л. ч.л. | ||
червени боровинки червенa боровинкa | 180 g g |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеНорвежки сладки палачинки
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Разтопи 60 g масло и го остави да изстине. Разбъркай го със заквасената сметана и яйцата. Смеси 60 g захар с брашното, солта и бакпулвера. Добавяй постепенно яйчено-маслената смес и разбий до гладкост. Остави тестото покрито за 30 min да набъбне.
Пържи на средна температура палачинките за 2 - 3 min от всяка страна в разтопено масло в тиган с незалепващо покритие.
От тестото се получават 6 палачинки. Дръж на топло готовите. Поръси ги с останалата захар и ги гарнирай със сметаната и червените боровинки.
Съвет:
Норвежците предпочитат палачинките заедно с норвежкия специалитет - кафяво карамелено сирене.