
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listОгретен на тиган с чедър и свински котлет
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме размразените картофи и свинския котлет на кубчета. Запържваме и двете от всички страни в предварително загрят тиган с олио. След като изстине подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Разбъркваме яйцата и брашното в купа. Нарязваме чедъра на фини лентички и го добавяме с месото и картофите. Отново разбъркваме добре. Изсипваме ¼ от сместа в загрят тиган с щипка олио и разстиламе. Запържваме огретена за около 5 min. от всяка страна.
Междувременно подправяме заквасената сметана със сол, черен пипер и изцеден лимонов сок. Добавяме магданоз и див лук на вкус и разбъркваме.
Измиваме и нарязваме репичките заедно с листата от маруля.
Сервираме огретена със заквасената сметана, марулята и репичките.