Верига от любими рецепти
Огретен на тиган с чедър и свински котлет

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

свински котлет свински котлет300 g g
чедър чедър250 g g
яйца яйце4 бр. бр.
брашно брашно80 g g
заквасена сметана заквасена сметана200 g g
магданоз магданоз1 връзка връзка
див лук див лук1 връзка връзка
лимони лимон1 бр. бр.
репичка репичка4 бр. бр.
марули маруля8 листа лист
олио олио
сол сол
черен пипер черен пипер

Огретен на тиган с чедър и свински котлет

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(25)

Начин на приготвяне

Нарязваме размразените картофи и свинския котлет на кубчета. Запържваме и двете от всички страни в предварително загрят тиган с олио. След като изстине подправяме със сол и черен пипер на вкус.

Разбъркваме яйцата и брашното в купа. Нарязваме чедъра на фини лентички и го добавяме с месото и картофите. Отново разбъркваме добре. Изсипваме ¼ от сместа в загрят тиган с щипка олио и разстиламе. Запържваме огретена за около 5 min. от всяка страна. 

Междувременно подправяме заквасената сметана със сол, черен пипер и изцеден лимонов сок. Добавяме магданоз и див лук на вкус и разбъркваме.

Измиваме и нарязваме репичките заедно с листата от маруля.

Сервираме огретена със заквасената сметана, марулята и репичките.

Купи в Lidl

Златно Добруджанско Слънчогледово олиоЗлатно Добруджанско Слънчогледово олио
Златно Добруджанско Слънчогледово олио
22.04 - 28.04
ТОП ЦЕНА
1,89лв.
Български репичкиБългарски репички
Български репички
18.04 - 21.04
-23%
1,11
0,85лв.