
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
патладжан
патладжан (големи) | 6 | |
кайма смес
кайма смес ("Стара планина") | 500 g g | |
лук лук | 2 глави глава | |
моркови морков | 3 - 4 | |
чесън чесън | 4 скилидки скилидка | |
риган риган | 1 с.л. с.л. | |
риган
риган (пресен за украса) | 2 стръка стрък | |
маслиново масло маслиново масло | 40 ml ml | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПълнен патладжан
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Разрязваме всеки патладжан на две половини по дължина и издълбаваме средата. Посоляваме го обилно и оставяме за 30 минути, за да се отдели горчивият сок, след което го попиваме с кухненска хартия или го измиваме и подсушаваме.
През това време приготвяме плънката, като в силно загрятото маслиново масло задушаваме нарязания на ситно лук и настърганите моркови. Щом омекнат, добавяме накълцания чесън и каймата. Овкусяваме със сол и черен пипер и готвим, докато каймата стане тъмнокафява. Преди да отстраним плънката от котлона, добавяме ригана.Отцедения патладжан слагаме в предварително загрята на 200°С фурна за 20-30минути, докато омекне. След това го пълним с плънката и го връщаме да се запече за още 5-10минути.
Поднасяме изпечените патладжани, украсени с пресен риган.