Верига от любими рецепти
Пълнен шаран с чери домати, лук и гъби

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

шарана шаран
(ок.1400 – 1500 g)
1
чери домати чери домат200 g g
печурки печурка
(печурки)
150 g g
лук лук1 глави глава
орехи орех50 g g
моркови морков2
лимони лимон2
резене резене1
копър копър1 връзка връзка
мащерка мащерка3 - 5 стръка стрък
маслиново масло маслиново масло50 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер
хартия за печене хартия за печене

Пълнен шаран с чери домати, лук и гъби

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:00 h
(2)

Начин на приготвяне

1) Нарежи лука на ситно и го задуши в маслиново масло.

2) Нарежи на ситно и печурките, добави ги и ги задуши и тях.

3) После добави и доматите и овкуси със сол, черен пипер и мащерка.

4) Нарежи орехите на едри парчета, прибави ги и готви, докато водата изври.

5) Измий добре шарана и го овкуси отвътре и отвън със сол и пипер. Напълни го с плънката, а после заший с канап за печене и игла или защипи с клечки за зъби или бамбукови шишчета.

6) Постави в тава хартията за печене и сложи отгоре един нарязан лимон, два нарязани моркова, един фенел и една връзка копър. Всичко трябва да е нарязано по начин, по който да се получи канапе от зеленчуци и подправки, върху което да поставиш рибата. Овкуси със сол, черен пипер и 20 ml маслиново масло.

7) Сложи останалите зеленчуци и билки отгоре, овкуси отново със сол и пипер и запечатай хартията с телбод, така че да се получи затворен пакет.

8) Печи в предварително загрята на 180⁰C фурна около час - час и половина (може и повече - в зависимост от размера на шарана).