Верига от любими рецепти
Пълнени чушки с кайма, червен боб и царевица

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

кайма кайма1 kg kg
чушки чушка
(три цвята)
10 - 12
сладка царевица сладка царевица300 g g
червен боб червен боб
(Кидни)
400 g g
лук лук2
грах грах100 g g
чесън чесън4 скилидки скилидка
сол сол
черен пипер черен пипер
олио олио50 ml ml
червен пипер червен пипер2 с.л. с.л.

Пълнени чушки с кайма, червен боб и царевица

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:15 h
(5)

Начин на приготвяне

Почистваме чушките, като отстраняваме капачетата им с дръжката, така че да можем да ги използваме по-късно. В загрятото олио задушаваме нарязаните лук и чесън и след като омекнат, добавяме каймата и я запържваме, докато хване лек загар. Овкусяваме с червен пипер и прибавяме боба, царевицата и граха, предварително измити и отцедени. Разбъркваме и задушаваме за 3 - 4 минути. Сваляме от котлона, като изчакваме плънката да изстине.

Пълним чушките и ги подреждаме в тава. За да стоят по-лесно изправени, можем да отрежем малко от долната им част до получаването на плоска повърхност. Върху тях поставяме алуминиево фолио и печем 30 минути в предварително загрята на 180°С фурна. Махaме фолиото, поставяме капачетата и връщаме във фурната за още 10 минути.

Поднасяме чушките топли, прихлупени с капачетата.