
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
кайма смес кайма смес | 1 kg kg | ||
чушки
чушка (три цвята) | 10 - 12 | ||
сладка царевица сладка царевица | 300 g g | ||
червен боб
червен боб (Кидни) | 400 g g | ||
лук лук | 2 | ||
грах грах | 100 g g | ||
чесън чесън | 4 скилидки скилидка | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
олио олио | 50 ml ml | ||
червен пипер червен пипер | 2 с.л. с.л. |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПълнени чушки с кайма, червен боб и царевица
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистваме чушките, като отстраняваме капачетата им с дръжката, така че да можем да ги използваме по-късно. В загрятото олио задушаваме нарязаните лук и чесън и след като омекнат, добавяме каймата и я запържваме, докато хване лек загар. Овкусяваме с червен пипер и прибавяме боба, царевицата и граха, предварително измити и отцедени. Разбъркваме и задушаваме за 3 - 4 минути. Сваляме от котлона, като изчакваме плънката да изстине.
Пълним чушките и ги подреждаме в тава. За да стоят по-лесно изправени, можем да отрежем малко от долната им част до получаването на плоска повърхност. Върху тях поставяме алуминиево фолио и печем 30 минути в предварително загрята на 180°С фурна. Махaме фолиото, поставяме капачетата и връщаме във фурната за още 10 минути.
Поднасяме чушките топли, прихлупени с капачетата.