Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПълнени чушки с кайма, червен боб и царевица
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистваме чушките, като отстраняваме капачетата им с дръжката, така че да можем да ги използваме по-късно. В загрятото олио задушаваме нарязаните лук и чесън и след като омекнат, добавяме каймата и я запържваме, докато хване лек загар. Овкусяваме с червен пипер и прибавяме боба, царевицата и граха, предварително измити и отцедени. Разбъркваме и задушаваме за 3 - 4 минути. Сваляме от котлона, като изчакваме плънката да изстине.
Пълним чушките и ги подреждаме в тава. За да стоят по-лесно изправени, можем да отрежем малко от долната им част до получаването на плоска повърхност. Върху тях поставяме алуминиево фолио и печем 30 минути в предварително загрята на 180°С фурна. Махaме фолиото, поставяме капачетата и връщаме във фурната за още 10 минути.
Поднасяме чушките топли, прихлупени с капачетата.