Верига от любими рецепти
Пълнени яйца с хайвер и препечен хляб с масло със сол

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

яйца яйце8 бр. бр.
майонеза майонеза2 с.л. с.л.
кисело мляко кисело мляко1 с.л. с.л.
дижонска горчица дижонска горчица1 ч.л. ч.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
хайвер от сьомга хайвер от сьомга2 с.л. с.л.
хляб хляб4 филии филия
масло масло
(със сол)
4 с.л. с.л.

Пълнени яйца с хайвер и препечен хляб с масло със сол

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(9)

Начин на приготвяне

Варим яйцата за 10 – 12 min. Оставяме да се охладят в студена вода и ги обелваме. Разполовяваме ги внимателно. Изваждаме жълтъците и ги смесваме с майонезата, киселото мляко, дижонската горчица, солта и черния пипер до получаване на кремообразна смес. С помощта на пош или лъжица пълним белтъците със сместа. Поставяме малко количество хайвер върху всяко напълнено яйце.

Препичаме филийките хляб в тостер или на скара, докато станат златисти и хрупкави. Докато са още топли ги намазваме с масло със сол, за да се разтопи.

Сервираме, като подреждаме пълнените яйца в чиния с препечените филийки хляб. По желание гарнираме със ситно нарязан див лук.

Купи в Lidl

Българско кисело мляко БДСБългарско кисело мляко БДС
Българско кисело мляко БДС
26.04 - 28.04
25% БЕЗПЛАТНО
1,28лв.
Немско маслоНемско масло
Немско масло
22.04 - 28.04
-25%
4,89
3,65лв.