Верига от любими рецепти
Пълнено пиле с наденички и праз

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

цeли пилета цяло пиле1
франкфуртски варено-пушени наденички франкфуртски варено-пушени наденички250 g g
праз лук праз лук200 g g
джоджен джоджен2 стръка стрък
чесън чесън4 - 5 скилидки скилидка
лук лук1 глави глава
картофи картоф3 - 4
моркови морков2
краве масло краве масло100 g g
зеленчуков бульон зеленчуков бульон1 l l
сметана за готвене сметана за готвене100 ml ml
маслиново масло маслиново масло30 ml ml
бири бира300 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер
червен пипер червен пипер

Пълнено пиле с наденички и праз

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:30 h
(6)

Начин на приготвяне

Измиваме добре пилето и го намазваме с масло и червен пипер отвътре и отвън. В тиган задушаваме нарязаните на ситно наденички и праз лук в загрятото маслиново масло, след което прибавяме 2 скилидки накълцан чесън, 30 g масло и около 100 ml бульон. Когато течността поизври, добавяме стрък пресен джоджен и отстраняваме от котлона. Прецеждаме добре сместа от мазнината.

С готовата плънка пълним пилето, поставяме го в тава и около него нареждаме нарязаните на едро картофи, моркови и лук. В тавата доливаме останалия бульон и бирата, слагаме 50 g масло, останалия чесън и стрък джоджен. Покриваме тавата с алуминиево фолио и печем час и половина в загрята на 220°С фурна.

Когато е готово, изваждаме част от зеленчуците и малко сос от печенето и връщаме пилето във фурната за още 10 - 15 min без фолио, докато хване златиста коричка. Зеленчуците и соса от печенето пасираме в блендер. Слагаме готовата смес да ври на бавен огън и овкусяваме със сол и пипер. Добавяме останалото масло и сметаната, която предварително сме разбили на сняг. Разбъркваме и изчакваме да се редуцира.

Поднасяме пилето с плънката за гарнитура, полято обилно със соса.