Верига от любими рецепти
Пълнено пилешко бутче със синьо сирене и зеленчуци

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

пилешкo бутче пилешкo бутче
(с част от гърба)
650 g g
тиквички тиквичка150 g g
моркови морков2
лук лук
(пресен)
1 връзка връзка
чесън чесън2 скилидки скилидка
мащерка мащерка2 стръка стрък
краве масло краве масло140 g g
синьо сирене синьо сирене150 g g
сметана за готвене сметана за готвене150 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон100 ml ml
картофи картоф3
сол сол
черен пипер черен пипер
клечки за зъби клечки за зъби

Пълнено пилешко бутче със синьо сирене и зеленчуци

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:20 h
(3)

Начин на приготвяне

Отстраняваме костите откъм гръдния кош на пилето и махаме кожата. С помощта на малък остър нож започваме внимателно да разрязваме месото по дължината на горния кокал и леко да го подгъваме навън. Щом оголим кокала, го отстраняваме и продължаваме по същия начин да обезкостяваме по долния кокал.

В тиган слагаме 30 g масло, в което задушаваме нарязаните на малки кубчета моркови, тиквичка и пресен лук и ги задушаваме. Добавяме сол, черен пипер, накълцания чесън и мащерката, както и 70 g синьо сирене и 20 ml сметана. Изчакваме сместа да се сгъсти добре, с нея напълваме оформения джоб на бутчето и го зашиваме с клечки за зъби. В тиган загряваме 30 g масло и в него запечатваме пълнените бутчета от всяка страна за по няколко минути. След това ги нареждаме в тава, която покриваме с алуминиево фолио, и печем 20- 30 min в загрята на 220°С фурна.

За гарнитура приготвяме картофено пюре, като сваряваме нарязаните на кубчета картофи, отцеждаме ги, намачкваме ги и подправяме със сол. Добавяме 50 ml сметана, 50 g масло и разбиваме до образуване на пухкаво пюре. В тенджера слагаме бульона да заври, настъргваме останалото синьо сирене, добавяме 80 ml сметана, 30 g масло, сол, черен пипер и оставяме соса да се редуцира.

Как да сервираме
Отстраняваме клечките за зъби и сервираме пилешките бутчета върху картофеното пюре, полети със соса от синьо сирене. Допълваме с плодово розе с вкус на ягоди.