
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПълнено пилешко бутче със синьо сирене и зеленчуци
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Отстраняваме костите откъм гръдния кош на пилето и махаме кожата. С помощта на малък остър нож започваме внимателно да разрязваме месото по дължината на горния кокал и леко да го подгъваме навън. Щом оголим кокала, го отстраняваме и продължаваме по същия начин да обезкостяваме по долния кокал.
В тиган слагаме 30 g масло, в което задушаваме нарязаните на малки кубчета моркови, тиквичка и пресен лук и ги задушаваме. Добавяме сол, черен пипер, накълцания чесън и мащерката, както и 70 g синьо сирене и 20 ml сметана. Изчакваме сместа да се сгъсти добре, с нея напълваме оформения джоб на бутчето и го зашиваме с клечки за зъби. В тиган загряваме 30 g масло и в него запечатваме пълнените бутчета от всяка страна за по няколко минути. След това ги нареждаме в тава, която покриваме с алуминиево фолио, и печем 20- 30 min в загрята на 220°С фурна.
За гарнитура приготвяме картофено пюре, като сваряваме нарязаните на кубчета картофи, отцеждаме ги, намачкваме ги и подправяме със сол. Добавяме 50 ml сметана, 50 g масло и разбиваме до образуване на пухкаво пюре. В тенджера слагаме бульона да заври, настъргваме останалото синьо сирене, добавяме 80 ml сметана, 30 g масло, сол, черен пипер и оставяме соса да се редуцира.
Как да сервираме
Отстраняваме клечките за зъби и сервираме пилешките бутчета върху картофеното пюре, полети със соса от синьо сирене. Допълваме с плодово розе с вкус на ягоди.