Верига от любими рецепти
Пълнено пуешко филе с топено сирене, ябълка и шунка

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

пуешко филе пуешко филе400 g g
ябълки ябълка
печурки печурка
(печурки)
100 g g
шунка шунка150 g g
краве масло краве масло100 g g
орехи орех
(смлени)
20 g g
розмарин розмарин3 - 4 стръка стрък
топено сирене топено сирене100 g g
олио олио80 ml ml
праз лук праз лук1 стръка стрък
печена чушка печена чушка
(червени)
6
чесън чесън1 скилидки скилидка
магданоз магданоз връзка връзка
грейпфрути грейпфрут1
мед мед1 с.л. с.л.
ром ром20 ml ml
бульон бульон30 ml ml
сметана за готвене сметана за готвене50 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Пълнено пуешко филе с топено сирене, ябълка и шунка

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:15 h
(4)

Начин на приготвяне

1. Нарежи ябълката, гъбите и шунката на малки кубчета. В тиган загрей 30 g масло и сложи нарязаните продукти да се задушат. Овкуси със сол и черен пипер и малко преди да отстраниш от котлона, добави смлените орехи, розмарина и топеното сирене.

2. Оформи джобове от пуешкото филе като направиш дълбок разрез през средата

3. Овкуси филетата със сол и черен пипер, след което ги напълни с вече готовата плънка

4. Когато сместа се редуцира, вземи лъжица и напълни с нея джобчетата на филето

5. Загрей 50 ml олио и 20 g масло в тигана и запечатай пуешкото филе от двете страни до получаване на златист загар. Овкуси със сол и черен пипер. Прехвърли филето и мазнината от готвенето в тава, долей малко вода, прибави стрък розмарин и печи в продължение на 50 min в предварително загрята на 200-220°С фурна.

6. През това време нарежи печените чушки и праза на ивици и ги задуши в 20 g масло и 30 ml олио, овкуси със сол и черен пипер, след което добави чесъна и магданоза

7. Накрая направи сос, като отделиш филетата на грейпфурта от ципата и ги нарежеш на дребно. В тиган загрей 30 g масло и сложи грейпфрута, след което добави меда, рома, бульона и сметаната. Остави сосът да се сгъсти и пасирай добре.

8. Поднеси ястието, като сложиш първо от печените чушки с праз, върху тях положиш пуешкото филе и острани гарнираш със соса