Верига от любими рецепти
Пълнозърнест хляб с бананов крем с ядки

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

кашу кашу25 g g
лешници лешник25 g g
филирани бадем филиран бадем10 g g
фъстъци фъстъци
(печени и осолени)
25 g g
банани банан
(узрели)
300 g g
извара извара
(80 g нискомаслена)
80 g g
заквасена сметана заквасена сметана30 g g
мед мед1 - 2 ч.л. ч.л.
пълнозърнест хляб пълнозърнест хляб
(големи)
4

Пълнозърнест хляб с бананов крем с ядки

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

15 min
(2)

Начин на приготвяне

Запечи леко кашуто и лешниците в тиган без мазнина, като непрекъснато ги обръщаш. Изсипи ги в чиния. Запечи за кратко и филираните бадеми, като непрекъснато ги обръщаш, изсипи ги при останалите ядки и остави всичко да изстине. След това ги смели на едро заедно с фъстъчените ядки.

Обели бананите и ги намачкай до фина каша. Разбъркай ги с изварата и заквасената сметана и подслади с меда. Добави и разбъркай ядките, като оставиш 2 с.л. от тях настрана. Намажи филиите хляб с получения крем и ги поръси с останалите смлени ядки.

Съвет:
Най-добре е кремът от банани и извара да се приготви непосредствено преди сервиране, защото иначе повърхността му ще потъмнее.

Купи в Lidl

Dole БананиDole Банани
Dole Банани
08.06 - 11.06
ПО-ЕВТИНО
2,49
2,19*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.